Menu

Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού: Το μπαλέτο Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας σε online προβολή

  • Κατηγορία Νέα

H Όπερα του Παρισιού προβάλει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίες παραστάσεις όπερας και μπαλέτου. Μεταξύ των παραστάσεων που είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Όπερας του Παρισιού είναι και το μπαλέτο Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας σε χορογραφία George Balanchine με πρωταγωνιστές τα αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού Eleonora Abbagnato, Laëtitia Pujol, Alice Renavand, Stéphane Bullion, Hugo Marchand, Karl Paquette, τους σολίστ και το corps de ballet του Paris Opera Ballet. Το μπαλέτο Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας ξεκίνησε να προβάλλεται από την Δευτέρα 4 Μαΐου και θα είναι διαθέσιμο έως 10 Μαΐου στην επίσημη σελίδα του Ballet de l'Opéra de Paris στο Facebook και στην ιστοσελίδα της Όπερας του Παρισιού (https://www.operadeparis.fr/).

Πολλοί χορογράφοι έχουν αντλήσει έμπνευση από τα έργα του Σαίξπηρ για τα μπαλέτα τους, όπως ο Jean-Georges Noverre, ένθερμος υποστηρικτής του "μπαλέτου δράσης" και ο Marius Petipa που χρησιμοποίησε τη μουσική του Mendelssohn. Ενθουσιασμένος με αυτή τη μουσική, ο George Balanchine το 1962 δημιούργησε μια εκδοχή του έργου του Σαίξπηρ για το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης. Συνδυάζοντας την παντομίμα με το κλασικό μπαλέτο, παρουσίασε σε δύο πράξεις και έξι σκηνές μια περίπλοκη συναισθηματική ίντριγκα. Η υπόθεση έχει να κάνει με τον Θησέα, τον δούκα των Αθηνών και την Ιππολύτη, την βασίλισσα των Αμαζόνων. Στο έργο μια αλληλουχία εξωπραγματικών γεγονότων που διαδραματίζονται σ’ ένα δάσος. Στην 1η Πράξη παρουσιάζονται διάφορα ξωτικά που δημιουργούν με μαγικά τους ξόρκια μπέρδεμα ανάμεσα σε δύο ερωτευμένα ζευγάρια που συναντιούνται στο δάσος. Στη 2η Πράξη λαμβάνει χώρα μια κλασική γαμήλια γιορτή όπου όλοι χορεύουν και στο τέλος λύνονται τα ξόρκια των ξωτικών. Ουσιαστικά πρόκειται για μια νύχτα όπου τα υπερφυσικά όντα όπως είναι οι νεράιδες αλληλεπιδρούν με τον πραγματικό κόσμο.

Το The Midsummer Night's Dream, είναι ένα από τα μπαλέτα του George Balanchine που του ρεπερτορίου του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, με σκηνικά και κοστούμια σχεδιασμένα από τον Christian Lacroix.

Παρακολουθήστε το μπαλέτο στην επίσημη σελίδα του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού (https://www.facebook.com/BalletdelOperadeParis/) και στην επίσημη ιστοσελίδα της Όπερας του Παρισιού: https://www.operadeparis.fr/magazine/le-songe-dune-nuit-dete-replay

 

επιστροφή στην κορυφή