Menu

Hamburg Ballet: Το μπαλέτο ILLUSIONS LIKE SWAN LAKE σε χορογραφία John Neumeier σε video on demand

  • Κατηγορία Νέα

Το Μπαλέτο του Αμβούργου στο πλαίσιο του προγράμματος διαδικτυακών προβολών παραστάσεων χορού του ρεπερτορίου του, παρουσιάζει το μπαλέτο Illusions like Swan Lake σε χορογραφία John Neumeier. Το μπαλέτο θα είναι διαθέσιμο σε video on demand από το Σάββατο 16 Μαΐου στις 17:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας έως την Δευτέρα 18 Μαΐου την ίδια ώρα στην επίσημη ιστοσελίδα του Hamburg Ballet.

Το μπαλέτο Illusions like Swan Lake με την κλασική μουσική του P.I.Tchaikovsky είναι ένα έργο χορογραφημένο από τον διευθυντή της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου του Αμβούργου, John Neumeier, βασισμένο στη χορογραφία των Marius Petipa και Lev Ivanov και στην αναθεωρημένη παραγωγή σε συνεργασία με την κορυφαία μπαλαρίνα Alexandra Danilova. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του διάσημου σχεδιαστή Jürgen Rose. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Αμβούργου υπό τη μουσική διεύθυνση του Vello Pähn. Η παράσταση είναι μαγνητοσκοπημένη από το 2001 στην Κρατική Όπερα του Αμβούργου.

Το μπαλέτο Illusions like Swan Lake παρουσιάστηκε σε πρεμιέρα στις 2 Μαΐου 1976. Ο χαρακτήρας του βασιλιά, η κεντρική του μορφή του έργου, βασίζεται στον βασιλιά Ludwig II της Βαυαρίας, καθώς και στον Pyotr Ilyich Tchaikovsky, τον συνθέτη του μπαλέτου. Το έργο είναι μέρος του ρεπερτορίου των θιάσων μπαλέτου Bavarian State Ballet, Dresden Semperoper Ballet. 

Στο μπαλέτο συμμετέχουν οι χορευτές:

The King: Max Midinet
Princess Natalia: Persephone Samaropoulo
The Man in the Shadow: Fred Howald
Odette: Magali Messac
Princess Claire: Marianne Kruuse
Count Alexander: Truman Finney
Prince Siegfried: Eugen Ivanics
The Queen Mother: Beatrice Cordua
Prince Leopold: Victor Hughes

Παρακολουθήστε το μπαλέτο από 16 έως 18 Μαΐου 2020 στο: https://www.hamburgballett.de/en/news/video_on_demand.php

επιστροφή στην κορυφή