Menu

American Ballet Theatre: 40η επέτειος του μπαλέτου La Bayadere της Natalia Makarova

Το American Ballet Theatre, o διάσημος θίασος μπαλέτου της Νέας Υόρκης, θα παρουσιάσει μια σεζόν χορού για το κοινό και τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο με τίτλο American Ballet Theatre OffStage: A 2020 Virtual Season. Η Metropolitan Opera συνεχίζει τις διαδικτυακές μεταδόσεις κορυφαίων παραστάσεων μεταφέροντας την τέχνη του American Ballet Theatre σε κάθε σπίτι.

Στο πλαίσιο της 80ης επετείου του διάσημου θιάσου μπαλέτου της Αμερικής έχει προγραμματιστεί μια ανοιξιάτικη διαδικτυακή σεζόν χορού με κορυφαίες παραστάσεις, συζητήσεις με καλλιτέχνες, μαθήματα μπαλέτου και άλλες δραστηριότητες που θα παρουσιαστούν μέσω διαδικτύου από 11 Μαΐου έως 4 Ιουλίου 2020. Το πρόγραμμα American Ballet Theatre OffStage θα είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του American Ballet Theatre (www.abt.org), στο κανάλι του ABT στο Youtube και στους λογαριασμούς του ABT σε facebook, instagram και twitter (@ABTOfficial Instagram, @ABTSchool Instagram, @ABTStudioCo Instagram, ABT Facebook, ABT Twitter).

Το πρόγραμμα διαδικτυακών μεταδόσεων του American Ballet Theatre αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνει online προγράμματα στο πλαίσιο του εορτασμού της 40ης επετείου του μπαλέτου La Bayadere σε παραγωγή της διάσημης μπαλαρίνας και χορογράφου Natalia Makarova. Τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια μας μεταφέρουν στους μεγάλους ναούς της Ινδίας σε ένα από τα πιο αγαπημένα μπαλέτα του 19ου αιώνα που παρουσιάζει την αιώνια αγάπη. Αυτή την εβδομάδα το American Ballet Theatre μας καλεί να εξερευνήσουμε το μπαλέτο La Bayadere με τα αστέρια του.

Πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας

Δευτέρα 18-5

ABT Met Memory με την ABT Ballet Mistress Susan Jones

Το ABT Met Memory συζητά μαζί με την Ballet Mistress του American Ballet Theatre, Susan Jones. Η Susan Jones μιλάει για τη συνεργασία με τη Natalia Makarova και μοιράζεται σημαντικά στοιχεία για μια από τις πιο διάσημες σκηνές στο κλασικό μπαλέτο La Bayadere, το Βασίλειο των Σκιών (Kingdom of the Shades).

Τρίτη 19-5

Olga Smirnova και Kimin Kim

Οι κορυφαίοι χορευτές και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες στο American Ballet Theatre, Olga Smirnova και Kimin Kim, ήταν προγραμματισμένο την φετινή ανοιξιάτικη σεζόν χορέψουν τους κύριους ρόλος της Nikiya και του Solor αντίστοιχα στην Metropolitan Opera House.

Τετάρτη 20-5

Catherine Hurlin and Aran Bell

Η μπαλαρίνα Catherine Hurlin θα έκανε το ντεμπούτο της στο ρόλο της Gamzatti και ο χορευτής Aran Bell θα έκανε επίσης το ντεμπούτο του στο ρόλο του Solor στην ανοιξιάτικη σεζόν του American Ballet Theatre στην Metropolitan Opera.

Πέμπτη 21-5 

ABT@80: 40η επέτειος του μπαλέτου La Bayadère σε παραγωγή Natalia Makarova

Στα παρασκήνια της παραγωγής με την Natalia Makarova όπως και με τους χορευτές Cynthia Harvey και Anthony Dowell, το αρχικό κάστ του μπαλέτου.

Παρασκευή 22-5

Μαθήματα μπαλέτου εμπνευσμένα από το μπαλέτο La Bayadère με την μπαλαρίνα Susan Jaffe.

Σάββατο 23-5 

Συζήτηση με τις μπαλαρίνες Isabella Boylston και Cynthia Harvey.

Κυριακή 24-5 

Μαλλιά και μακιγιάζ για το μπαλέτο La Bayadere.

Παρακολουθήστε το πρόγραμμα στα social media του American Ballet Theatre και στο κανάλι του American Ballet Theatre στο Youtube (https://www.youtube.com/user/ABTBalletTheatre).

Δείτε παρακάτω το πρώτο video

Με πληροφορίες από: abt.org

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή