Menu

Μπαλέτο: Οι επτά τρόποι που ο χορός σας κάνει πιο έξυπνους

  • Κατηγορία Νέα

Ο χορός είναι μια μορφή τέχνης που επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής των χορευτών αλλά και το μυαλό τους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η ενασχόληση με το χορό κάνει τους χορευτές εξυπνότερους. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα πολλά οφέλη που προσφέρει η τέχνη του χορού.

Τα μαθήματα μπαλέτου και οι σύνθετες ασκήσεις σε κάθε σύστημα εκπαίδευσης χορού ενισχύουν την πνευματική δραστηριότητα. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε τους επτά τρόπους με τους οποίους ο χορός σας κάνει πιο έξυπνους.

1. Σας διδάσκει να μαθαίνετε γρήγορα

Στα μαθήματα μπαλέτου μαθαίνετε πώς να απομνημονεύετε πολλούς συνδυασμούς κινήσεων. Έτσι αργότερα καλείστε να εφαρμόσετε στην πράξη τις γνώσεις σας και να θυμηθείτε τους συνδυασμούς αυτούς σε επόμενα μαθήματα, μια χορογραφία σε μια παράσταση ή να ακολουθήσετε γρήγορα τους συνδυασμούς κινήσεων στο πλαίσιο εξετάσεων μπαλέτου.

2. Σας εκπαιδεύει να είστε υπομονετικοί 

Οι χορευτές είτε προσπαθούν να εκτελέσουν ένα δύσκολο βήμα μπαλέτου είτε μια σύνθετη χορογραφία, καταλαβαίνουν ότι το να τα παρατήσουν δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

3. Σας κάνει πολύ καλούς ακροατές

Ένα χαρακτηριστικό του έξυπνου ανθρώπου είναι να είναι σε θέση να ακούει προσεκτικά τους άλλους. Οι χορευτές διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό καθώς για πολλά χρόνια ακούν προσεκτικά όσα τους διδάσκει ο δάσκαλός τους.

4. Σας εξοικειώνει με το σωστό μέτρημα της μουσικής

Το να μετράμε σωστά τη μουσική και έχουμε την αίσθηση του ρυθμού μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα οποιοδήποτε μουσικό έργο και να προσαρμόσουμε σε αυτό κινήσεις χορού. Η ικανότητα αυτή είναι ακόμα ένας δείκτης νοημοσύνης.  

5. Σας βοηθάει στην επίλυση προβλημάτων

Ο χορός μας ζητά πάντα να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, καθιστώντας μας σπουδαίους στην επίλυση προβλημάτων.

6. Ενθαρρύνει την δημιουργικότητα

Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι απίστευτα δημιουργικοί. Έτσι και οι χορευτές, οι οποίοι καθημερινά εκπαιδεύονται και δημιουργούν συνδυασμούς κινήσεων, ως καλλιτέχνες ωθούνται να εξερευνήσουν την δημιουργικότητά τους.

7. Σας διδάσκει να σκέφτεστε πάντοτε τα επόμενα βήματα σας και να έχετε πρόγραμμα

Οι έξυπνοι άνθρωποι σχεδιάζουν πάντα τις επόμενες κινήσεις τους και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουν και οι χορευτές. Η εκπαίδευση του μυαλού βοηθάει το σώμα του χορευτή να εκτελέσει μια δύσκολη στροφή ή σύνθετες κινήσεις.

Πηγή: dancespirit.com

επιστροφή στην κορυφή