Menu

Mariinsky Ballet: Η παράσταση How a Ballet Is Staged με παραγωγές του Θεάτρου Μαριίνσκι σε online προβολή

Το Θέατρο Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης συνεχίζει το πρόγραμμα των online μεταδόσεων κορυφαίων παραστάσεων μέσα από το διαδικτυακό του κανάλι Mariinsky TV με την παράσταση How a Ballet Is Staged. Πρόκειται για μια εκδήλωση που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος των παραστάσεων της Ακαδημίας Νέων Θεατών (Academy of Young Spectators) που περιλαμβάνει επιλεγμένες παραγωγές του Θεάτρου Μαριίνσκυ με τους κορυφαίους καλλιτέχνες του. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση στο διαδικτυακό κανάλι mariinsky. tv και στην επίσημη σελίδα του Mariinsky Theatre στο facebook την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 από τις 19:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Το πρόγραμμα της παράστασης περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα μπαλέτα Η Ωραία Κοιμωμένη, Σταχτοπούτα, Die Puppenfee, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, όπως και σκηνές μπαλέτου από τις όπερες Queen of Spades και Eugene Onegin. Στην παράσταση συμμετέχουν οι χορευτές του Mariinsky Ballet, Ekaterina Kondaurova, Elena Yevseyeva, Tatiana Bazhitova, Daria Vasnetsova, Islom Baimuradov, Alexei Timofeyev, Daria Pavlenko και Timur Askerov. Επίσης η Καλλιτέχνης του Λαού της Ρωσίας και κορυφαία χορεύτρια του Mariinsky Ballet, Viktoria Tereshkina χορεύει στο ρόλο της Ιουλιέτας και μιλάει στους νέους θεατές για την καριέρα της.

Σεναριογράφοςt: Natalia Entelis
Σκηνικά: Alexander Maskalin
Σχεδιασμός παραγωγής: Sergei Grachev
Σχεδιασμός φωτισμών: Roman Peskov
Χορογραφία: Dmitry Korneyev

Τα μουσικά αποσπάσματα από τα διάσημα μπαλέτα ερμηνεύονται από την Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου Μαριίνσκι υπό τη μουσική διεύθυνση του Mikhail Agrest. 

Δείτε παρακάτω το video της παράστασης

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή