Menu

The Stuttgart Ballet: Concerto for Flute and Harp του John Cranko σε video on demand από 11 έως 14 Ιουνίου

  • Κατηγορία Νέα

Το Μπαλέτο της Στουτγκάρδης στη Γερμανία συνεχίζει το πρόγραμμα διαδικτυακών μεταδόσεων παραστάσεων του, με το έργο Concerto for Flute and Harp του John Cranko. Στο πλαίσιο του προγράμματος StuttgartBallet@Home, το Μπαλέτο της Στουτγκάρδης παρουσιάζει το εντυπωσιακό έργο "Κοντσέρτο για το φλάουτο και την άρπα" σε χορογραφία John Cranko από την Πέμπτη 11 Ιουνίου έως και την Κυριακή 14 Ιουνίου. Το έργο έχει πάρει το όνομά του από το διάσημο έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και θα είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του Μπαλέτου της Στουργκάρδης και στο επίσημο κανάλι του στο Youtube.

Ο Cranko δημιούργησε το έργο Concerto for Flute and Harp το 1966, την ίδια περίοδο που ο Peter Wright δημιούργησε τη Giselle του για το Μπαλέτο της Στουτγάρδης. Επιδιώκοντας να δώσει στους άνδρες του διάσημου θιάσου μια πρόκληση, καθώς οι γυναίκες ήταν απασχολημένες με τη δεύτερη πράξη της Giselle, ο Cranko ανέστρεψε την τυπική διάταξη του μπαλέτου blanc (ένας άντρας που περιβάλλεται από γυναικείο μπαλέτο) για να δημιουργήσει ένα έργο για δύο γυναίκες σολίστ που περιβάλλονται από ένα corps de ballet από άνδρες ντυμένους στα λευκά. Περίπλοκα βήματα, όμορφα adagio και δυναμικά allegro συνθέτουν το μπαλέτο του Cranko με τη μουσική του Μότσαρτ να συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο με τον χορό. Το corps de ballet από άνδρες πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση που συνήθως αντιμετωπίζει ένα corps de ballet γυναικών: το συγχρονισμό και την συμμετρία στο χορό.

Πληροφορίες παράστασης

Η παράσταση είναι μαγνητοσκοπημένη από 13 Οκτωβρίου 2018

Χορογραφία: John Cranko
Μουσική: Wolfgang Amadeus Mozart, Concerto for Flute, Harp and Orchestra C-Dur KV 299

Παγκόσμια πρεμιέρα 26 Μαρτίου 1966, Stuttgart Ballet

Επιμέλεια: Birgit Deharde

Staatsorchester Stuttgart υπό τη μουσική διεύθυνση του James Tuggle

Συμμετέχουν οι χορευτές: Alicia Amatriain, Friedemann Vogel, Ami Morita, David Moore, Fabio Adorisio, Timoor Afshar, Noan Alves, Matteo Crockard-Villa, Moacir de Oliveira, Clemens Fröhlich, Matteo Miccini, Adrian Oldenburger, Flemming Puthenpurayil, Daniele Silingardi

Φλάουτο: Nathanaël Carré

Άρπα: Andrea Berger

Παρακολουθήστε το μπαλέτο από Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 19:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας έως και την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 23:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας στο: stuttgart-ballet.de και στο κανάλι του Stuttgart Ballet στο Youtube.

επιστροφή στην κορυφή