Menu

Ο 11χρονος από τη Νιγηρία που χορεύει μπαλέτο στη βροχή και καταρρίπτει τα στερεότυπα

Ένα ταλαντούχο 11χρονο αγόρι από τη Νιγηρία έχει εντυπωσιάσει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με το πάθος του για το χορό. To video του νεαρού Anthony Mmesoma Madu να χορεύει στη βροχή στο Λάγος της Νιγηρίας έχει γίνει viral στο διαδίκτυο καταρρίπτοντας τα στερεότυπα για τους άντρες χορευτές. 

Ο 11χρονος Anthony αναφέρει στο BBC News: "Εκεί που ζω δεν υπάρχουν άντρες χορευτές σαν εμένα. Όταν ο κόσμος βλέπει μπαλέτο νομίζει ότι είναι μόνο για κορίτσια, δεν γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνο για κορίτσια. Ο τρόπος που θέλω να με βλέπουν είναι όταν χορεύω να ξέρουν ότι υπάρχει και άντρας χορευτής. Το συναίσθημα που με πλημμυρίζει όταν χορεύω είναι σαν να ονειρεύομαι".

Ενθουσιασμένος δηλώνει ο νεαρός Anthony που το video του έγινε δημοφιλές στα social media. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Βιόλα Ντέιβις με ανάρτησή της στα social media τόνισε ότι ο χορός του Άντονι της θυμίζει την ομορφιά των ανθρώπων της. Επίσης στην ανάρτησή της στο twitter, η διάσημη ηθοποιός σημείωσε: "Δημιουργούμε, μπορούμε να φανταστούμε, έχουμε πάθος και αγάπη... παρά τα εμπόδια που υπάρχουν μπροστά μας! Οι άνθρωποι μας μπορούν να πετάξουν!"

Ο Anthony είναι ένας από τους 12 μαθητές στο Leap of Dance Academy στο Λάγος της Νιγηρίας. Την Ακαδημία Χορού ίδρυσε ο Daniel Ajala Owoseni το 2017 και διδάσκει μπαλέτο δωρεάν χωρίς να έχει δικό του χώρο. Το 11χρονο αγόρι τόνισε πώς εμπνέεται από τον δάσκαλό του, τον κ. Owoseni, ο οποίος είναι αυτοδίδακτος χορευτής και μέντορας στους μαθητές του. Ο κ. Owoseni είπε στο BBC News: «Αλλάζουμε τα στερεότυπα γύρω από τους άντρες χορευτές. Τα αγόρια μπορούν πραγματικά να κάνουν μπαλέτο πολύ καλά, γιατί στο μπαλέτο υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε "pas de deux" (χορός για δύο), όπου ο άντρας χορευτής σηκώνει την χορεύτρια. Το ανδρικό μπαλέτο ήρθε για να μείνει και δεν πρέπει να θεωρείται ότι είναι μόνο για γυναίκες".

Η υπερήφανη μητέρα του ταλαντούχου 11χρονου, η Ifeoma Madu πρόσθεσε ότι αισθάνεται χαρά κάθε φορά που παρακολουθεί τον γιο της να χορεύει.

Πηγή: standard.co.uk

Δείτε παρακάτω το σχετικό video που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του BBC News στο facebook.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή