Menu

Το Alvin Ailey American Dance Theatre παρουσιάζει online το μπαλέτο Blues Suite

  • Κατηγορία Νέα

Το Alvin Ailey American Dance Theater συνεχίζει το επιτυχημένο πρόγραμμα δωρεάν online μεταδόσεων κορυφαίων παραστάσεων του με το μπαλέτο Blues Suite. Το μπαλέτο Blues Suite ξεκίνησε να προβάλλεται online από 23 Ιουλίου 2020 και θα είναι διαθέσιμο έως και τις 30 Ιουλίου 2020 στο επίσημο κανάλι του Alvin Ailey American Dance Theatre στο Youtube και στους λογαριασμούς του σε Facebook και instagram. 

Το Blues Suite είναι ένα μπαλέτο που δημιουργήθηκε από το Alvin Ailey American Dance Theatre το 1958. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θρυλικός χορευτής και χορογράφος Alvin Ailey (Αλβίν Άιλέυ) ήταν μόλις 27 ετών όταν έκανε πρεμιέρα το μπαλέτο αυτό και ήταν μόνο το έκτο έργο που είχε χορογραφήσει. Το Blues Suite είναι γνωστό συχνά ως το πρώτο αριστούργημα του Alvin Ailey. 

Όπως έγραψε η Jennifer Dunning στο βιβλίο της  Alvin Ailey: A Life in Dance , "το [Blues Suite] τοποθετείται σε ένα "αθλητικό σπίτι". Οι χαρακτήρες είναι άνδρες και γυναίκες που συχνάζουν στο μέρος αυτό, πίνουν, χορεύουν και φλερτάρουν με μπλουζ μουσική κατά τη διάρκεια μιας νύχτας που τελειώνει με τους ήχους από το τρένο και τις καμπάνες των εκκλησιών νωρίς το πρωί". 

Πληροφορίες και φωτογραφία από: alvinailey.org

επιστροφή στην κορυφή