Menu

Diana Vishneva: Οι παραστάσεις της διάσημης μπαλαρίνας στο Τόκιο

  • Κατηγορία Νέα

Η Πρίμα μπαλαρίνα του Θεάτρου Mariinsky, Diana Vishneva, παρουσιάζει ένα γκαλά χορού στην Ιαπωνία με τίτλο «World of Diana Vishneva». Στο συγκεκριμένο γκαλά συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου χορευτικού στερεώματος. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Τόκιο στις 17, 18, 21 και 22 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα στις παραστάσεις μαζί με την Diana Vishneva θα χορεύουν διάσημα αστέρια του μπαλέτου όπως: ο Marcelo Gomes (American Ballet Theatre), ο David Hallberg (American Ballet Theatre, Bolshoi Ballet), o Igor Kolb (Mariinsky Ballet), o Thiago Bordin (Hamburg Ballet), η Héléne Bouchet (Hamburg Ballett), η Ashley Bouder (New York City Ballet), ο Joaquin De Luz (New York City Ballet), ο Mathias Heymann (Ballet de l'Opéra national de Paris), η Mizuka Ueno (The Tokyo Ballet).

Στα πλαίσια του γκαλά «World of Diana Vishneva» το κοινό στο Τόκιο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δύο προγράμματα, τα οποία περιλαμβάνουν τόσο σύγχρονες χορογραφίες όσο και αποσπάσματα από διάσημα κλασικά μπαλέτα.

«Το κοινό στην Ιαπωνία αγαπά το κλασικό ρεπερτόριο. Έτσι δεν σκεφτόμασταν να παρουσιάσουμε τα νεότερα έργα μου – «Beauty in Motion» και «Διάλογοι». Τώρα όμως ελπίζουμε ότι θα συνυπάρξουν αρμονικά στο πρόγραμμα και το "Dialogues" του John Neumeier και τα έργα των Petipa, Balanchine, Petit», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρίμα μπαλαρίνα.

Επίσης η Diana Vishneva σημείωσε πως είχε εξοικειωθεί με την Ιαπωνία και το ιαπωνικό κοινό από τότε που ήταν ακόμα φοιτήτρια της Ακαδημίας Μπαλέτου Vaganova. «Από τότε, έρχομαι συχνά σε αυτή τη χώρα. Και το κοινό εδώ είναι πολύ ιδιαίτερο», δήλωσε η διάσημη μπαλαρίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2011, μετά το ατύχημα που έγινε στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, πολλοί καλλιτέχνες ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους στην Ιαπωνία. Τότε η Vishneva με παρτενέρ τον κορυφαίο χορευτή του Bolshoi Ballet Semyon Chudin πήγε στο Τόκιο για να παρουσιάσει το μπαλέτο «Giselle». 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της παράστασης στο:

http://www.nbs.or.jp/english/contents/schedule/the-world-of-diana-vishneva/

 

Πηγή πληροφοριών: russkiymir.ru

επιστροφή στην κορυφή