Menu

Η ομορφιά του χορού μέσω της γεωμετρίας

Μια όμορφη ταινία μικρού μήκους με τίτλο το "Μπαλέτο Ροτοσκόπιο" (Ballet Rotoscope) δημιουργήθηκε από μια ομάδα σχεδιασμού με έδρα το Τόκυο γνωστή ως EUPHRATES και απεικονίζει τις κινήσεις ενός χορευτή μπαλέτου μέσα από γεωμετρικά σχήματα. Καθώς η μπαλαρίνα κινείται, τα διάφορα σημεία στο σώμα της απεικονίζονται με μια τεχνική που ονομάζονται rotoscoping και αποκαλύπτει τη γεωμετρική ομορφιά του χορού.

Οι κινήσεις της μπαλαρίνας στο εντυπωσιακό βίντεο μετασχηματίστηκαν σε γεωμετρικά σχήματα με τη διαδικασία που ονομάζεται “ροτοσκόπιο μπαλέτου”. Το ροτοσκόπιο είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων.

Η μέθοδος απεικόνισης ακολουθεί τις γραμμές και τις καμπύλες του σώματος του χορευτή καθώς κινείται. Τα σχήματα και οι γεωμετρίες που ακολουθούν την τροχιά του χορού γίνονται αφηρημένα κινούμενα σχέδια, τα οποία παράγονται με μαθηματικές μεθόδους. Αυτές οι ανεξάρτητες κινούμενες γραμμές δημιουργήθηκαν συνδέοντας την κίνηση των αρθρώσεων της μπαλαρίνας χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο με βάση τον υπολογιστή για τον εντοπισμό και την απεικόνιση των κινήσεων μέσα στο χώρο.

Ένα ξεχωριστό video που αποκαλύπτει την ομορφιά του χορού μέσα από γεωμετρικά σχήματα.

 

 

Πηγή: mymodernmet.com

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή