Menu

Οι εικόνες από την περιοδεία του Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου στην Κίνα

Το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου πραγματοποιεί περιοδεία από 31 Αυγούστου έως 23 Σεπτεμβρίου στην Κίνα και παρουσιάζει τα μπαλέτα Δον Κιχώτης και Ζιζέλ. Οι κορυφαίοι χορευτές του διάσημου θιάσου λάμπουν στη σκηνή με το ξεχωριστό ταλέντο τους, χορεύοντας τους κύριους ρόλους στα υπέροχα μπαλέτα του κλασικού ρεπερτορίου.

Σε τέσσερις πόλεις παρουσιάζονται δεκαπέντε παραστάσεις, δύο θρυλικές παραγωγές της ιστορίας του μπαλέτου στην Σκάλα του Μιλάνου. Η περιοδεία του Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου το 2018 στην Κίνα φέρνει τον κορυφαίο χορό από 31 Αυγούστου έως 23 Σεπτεμβρίου στη Σαγκάη, το Μακάο, το Σιάν και το Τιεντσίν. Οι χορευτές παρουσιάζουν τις ιστορικές παραγωγές Ζιζέλ και Δον Κιχώτης.

Ο Δον Κιχώτης σε χορογραφία Rudolf Nureyev και μουσική Ludwig Minkus είναι ένα μπαλέτο που παρουσιάζεται σε τρεις πράξεις με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους χορευτές Nicoletta Manni, Virna Toppi, Martina Arduino, Timofej Andrijashenko, Claudio Coviello, Marco Agostino και τους ταλαντούχους χορευτές του Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου.

Το μπαλέτο Δον Κιχώτης αποτελεί κινητήρια δύναμη της Σκάλας του Μιλάνου από το 1980, όταν το διάσημο μπαλέτο εισήχθη στο ρεπερτόριο του θιάσου με τους θρυλικούς Rudolf Nureyev και Carla Fracci που χόρεψαν τους κύριους ρόλους στο έργο. Με την ενέργεια που εκπέμπει και τον χορογραφικό του πλούτο, το μπαλέτο μεταφέρει το κοινό στην Ισπανία, με τους χορούς των τσιγγάνων, των Ισπανών χορευτών, τους ταυρομάχους, τους ανεμόμυλους και την λάμψη του κήπου με της Δρυάδες. Οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη και του έμπιστου του Σάντσο Πάντσα που περιγράφονται στο αριστούργημα του Θερβάντες συνθέτουν ένα μπαλέτο με ρομαντισμό. Οι πρωταγωνιστές του έργου, η Kitri και ο Basilio, θα ξεπεράσουν τα εμπόδια, θα διαφύγουν, θα μεταμφιεστούν και θα κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους.

Το μπαλέτο Ζιζέλ σε χορογραφία Jean Coralli και Jules Perrot και μουσική Adolphe Adam είναι ένα μπαλέτο που παρουσιάζεται σε δύο πράξεις με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους χορευτές Nicoletta Manni, Vittoria Valerio, Timofej Andrijashenko, Claudio Coviello και τους ταλαντούχους χορευτές του Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου.

Μια ιστορία αγάπης, προδοσίας και λύτρωσης που τοποθετείται ανάμεσα σε χαρούμενους εορτασμούς χωρικών και στα ξωτικά Wilis, τόσο ρομαντική όσο και αμείλικτη. Η Ζιζέλ, το κατ' εξοχήν ρομαντικό μπαλέτο, εξακολουθεί να γοητεύει το κοινό με την αντίθεση του ανάμεσα στον ηλιόλουστο κόσμο και σε ένα σκοτεινό σκηνικό με πνεύματα. Το corps de ballet του Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου παρουσιάζει την αξέχαστη χορογραφία των Jean Coralli και Jules Perrot σε αναβίωση που είχε κάνει η Yvette Chauviré. Η εστίαση και η τελειοποίηση των ρόλων όπως της Giselle ανέδειξαν την κλασική παράδοση σε όλη της την καθαρότητα και την έκαναν διάσημη διεθνώς. Η παραγωγή της Yvette Chauviré, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στη Σκάλα του Μιλάνου το 1950, παρουσιάστηκε με την ίδια στο ρόλο της άτυχης κοπέλας που ονειρευόταν την αγάπη και αγαπούσε να χορεύει.

Το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες στο Instagram από τις παραστάσεις Δον Κιχώτης και Ζιζέλ με τους χορευτές του από την περιοδεία στην Κίνα και είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Δείτε ορισμένες από τις φωτογραφίες παρακάτω

Πηγή: teatroallascala.org

Πηγή εικόνας: Facebook Teatro Alla Scala

επιστροφή στην κορυφή