Menu

World Ballet Day: Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου έρχεται σε μία εβδομάδα

Τα τελευταία χρόνια η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου προσέλκυσε εκατομμύρια λάτρεις του μπαλέτου με μεγάλης διάρκειας ζωντανές μεταδόσεις από τα μαθήματα, τις πρόβες και όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια των μεγάλων θιάσων μπαλέτου σε όλο τον κόσμο. Το 2018 το περιεχόμενο του προγράμματος θα είναι παρόμοιο με τα παλαιότερα αλλά θα έχει κάποιες επιπλέον προσθήκες ειδικά για το κοινό στο Δυτικό ημισφαίριο.

Για πρώτη φορά, η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου θα διαρκέσει μόνο 12 ώρες φέτος. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το Μπαλέτο της Αυστραλίας, το Μπαλέτο Μπολσόι και το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας. Η ζωντανή μετάδοση θα αρχίσει μέσω της σελίδας Facebook του World Ballet Day στη Μελβούρνη στις 2 Οκτωβρίου 2018 περίπου στις 4 π.μ. ώρα Ελλάδας και θα τελειώσει στις 5 pm ώρα Λονδίνου (7:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν και το Εθνικό Μπαλέτο του Καναδά και το Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο, αλλά φέτος δεν θα συμμετέχουν γι' αυτό και το ζωντανό πρόγραμμα θα έχει μικρότερη διάρκεια.

Παρόλα αυτά το World Ballet Day είναι γεμάτο με πλάνα από μπαλέτο. Εκτός από τους τρεις θιάσους μπαλέτου που προαναφέρθηκαν στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι θίασοι: Μπαλέτο του Χιούστον, Pacific Northwest Ballet, Ballet Concierto de Puerto Rico, Acosta Danza, Βαυαρικό κρατικό μπαλέτο, Εθνικό Ολλανδικό Μπαλέτο, Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, Polish National Ballet, Queensland Ballet, Βασιλικό Μπαλέτο του Μπέρμιγχαμ, Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, Northern Ballet, Matthew Bourne's New Adventures, Μπαλέτο της Σκωτίας, Εθνικό Μπαλέτο της Ιαπωνίας, Εθνικό Μπαλέτο της Νορβηγίας, Βασιλικό Σουηδικό Μπαλέτο, Μπαλέτο της Στουτγάρδης, Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας, Μπαλέτο της Βιέννης και Μπαλέτο της Δυτικής Αυστραλίας.

Επίσης οι θεατές καλούνται να συμμετάσχουν ανεβάζοντας βίντεο του εαυτού τους κάνοντας μια πιρουέτα από μια ενδιαφέρουσα τοποθεσία στο Facebook, το Twitter ή το Instagram με το hashtag #WorldBalletDay. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος, η World Ballet Day ελπίζει να χρησιμοποιήσει το υλικό για να δημιουργήσει “την μεγαλύτερη πιρουέτα σε όλο τον κόσμο”.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα στην σελίδα του World Ballet Day στο Facebook. Και αν χάσετε τον αγαπημένο σας θίασο μπαλέτου, μην ανησυχείτε γιατί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το πρόγραμμα σε επανάληψη μετά την ολοκλήρωσή του τις οποιαδήποτε ώρα.

Πηγή: pointemagazine.com

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή