Menu

Alina Cojocaru: Η διάσημη μπαλαρίνα ανάμεσα στους νικητές των Εθνικών Βραβείων Χορού του Ηνωμένου Βασιλείου

Η σπουδαία μπαλαρίνα Alina Cojocaru (Αλίνα Κογιοκάρου) με καταγωγή από τη Ρουμανία έχει σημειώσει μια λαμπρή καριέρα στο χορό. Έχει χορέψει με το Μπαλέτο του Κιέβου, το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας (Royal Ballet) ενώ από το 2013 είναι κορυφαία χορεύτρια του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας.

Πρόσφατα η Alina Cojocaru έλαβε Εθνικό Βραβείο Χορού του Ηνωμένου Βασιλείου για την εξαιρετική ερμηνεία της στο ρόλο της Aurora στο μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη με το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας. Οι νικητές των βραβείων επιλέγονται από το τμήμα χορού του Κύκλου των Κριτικών. Τα βραβεία αναγνωρίζουν τους χορευτές σε διάφορους τομείς.

Η Alina Cojocaru γεννήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Σε ηλικία 7-8 ετών ξεκίνησε μαθήματα γυμναστικής, ενώ σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε μαθήματα μπαλέτου σε μια σχολή μπαλέτου στο Βουκουρέστι, η οποία λειτουργούσε ως τροφοδότης για την Κρατική Σχολή Μπαλέτου της Ρουμανίας. Αργότερα την ίδια χρονιά έλαβε μέρος σε εισαγωγικές εξετάσεις και εισήχθη στη σχολή, ενώ λίγους μήνες αργότερα επιλέχθηκε από το διευθυντή της Σχολής Μπαλέτου του Κιέβου για να λάβει μέρος σε μια ανταλλαγή σπουδών. Έτσι έφυγε από τη χώρα της για να λάβει επαγγελματική εκπαίδευση μπαλέτου στη Σχολή Μπαλέτου του Κιέβου. Η Σχολή Μπαλέτου του Κιέβου οργάνωνε μια παράσταση για το ευρύ κοινό κάθε έξι μήνες και σε μία από αυτές τις παραστάσεις η Cojocaru έκανε το ντεμπούτο της χορεύοντας το ρόλο Amor στο μπαλέτο Δον Κιχώτης. Τον Ιανουάριο του 1997, σε ηλικία 16 ετών, συμμετείχε στο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου “Prix de Lausanne” όπου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και μια υποτροφία εξάμηνης εκπαίδευσης στο Royal Ballet School του Λονδίνου. Μετά από έξι μήνες εκπαίδευσης δέχτηκε πρόταση να ενταχθεί στο Royal Ballet ως μέλος του corps de ballet. Επίσης της προσφέρθηκε συμβόλαιο για τη θέση της κορυφαίας χορεύτριας στο Μπαλέτο του Κιέβου. Έτσι το Νοέμβριο του 1998 έγινε κορυφαία χορεύτρια του Εθνικού Μπαλέτου του Κιέβου όπου για μία σεζόν χόρεψε πολλούς ρόλους. Ένα χρόνο μετά έγινε μέλος του Royal Ballet και το 2001 προήχθη σε κορυφαία χορεύτρια. Το 2004 τιμήθηκε με το βραβείο Benois de la Danse. Τον Ιούλιο 2013, μετά την αποχώρηση της από το Βασιλικό Μπαλέτο, η Alina Cojocaru έγινε κύρια κορυφαία χορεύτρια του English National Ballet.

Πηγή: romania-insider.com

Πολυμέσα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The award for Outstanding Female Classical Performance goes to Alina Cojocaru (The Sleeping Beauty for English National Ballet) #NDA18

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη National Dance Awards (@national_dance_awards_) στις

επιστροφή στην κορυφή