Menu

Ο Χορευτής: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του κορυφαίου Sergei Polunin που άλλαξε τη μορφή του μπαλέτου

  • Κατηγορία Νέα

Το βιογραφικό ντοκιμαντέρ "Ο Χορευτής" για τη ζωή του διάσημου χορευτή Sergei Polunin προβάλλεται την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 στην ΕΡΤ2. O Σεργκέι Πολούνιν κατάφερε με το ξεχωριστό ταλέντο του να γίνει ο νεαρότερος κορυφαίος χορευτής στην ιστορία του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου (Royal Ballet) σε ηλικία 19 ετών. 

Στο απόγειο της δόξας του, σε ηλικία 25 ετών, οδηγημένος στο όριο της αυτοκαταστροφής από την επιτυχία του, ο Σεργκέι ένιωθε το ταλέντο του περισσότερο ως βάρος παρά ως δώρο.

Το ντοκιμαντέρ "Ο Χορευτής" είναι μια ξεχωριστή ματιά στη ζωή της σύνθετης προσωπικότητας του Σεργκέι Πολούνιν, που έκανε το μπαλέτο viral στο διαδίκτυο, εκτελώντας τη χορογραφία του Jade Hale-Christofi στο τραγούδι "Take Me to Church" του Hozier, στο βίντεο που σκηνοθέτησε ο David LaChapelle.

Η ταινία περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο από την διαδρομή του σταρ του μπαλέτου σκιαγραφώντας το πορτρέτο του ανθρώπου που κατάφερε να αποκτήσει την υψηλότερη διάκριση στον διάσημο θίασο μπαλέτου και αντιστάθηκε στα δεδομένα του χώρου του μπαλέτου.

Το ντοκιμαντέρ "Χορευτής" του Στιβ Καντόρ παρακολουθεί τη ζωή αυτού του κορυφαίου καλλιτέχνη από τα πρώτα βήματα του στην Ουκρανία μέχρι τις θεαματικές εμφανίσεις του στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, και τελικά τις ΗΠΑ. 

Επαναστάτης, ανατρεπτικός, το "κακό παιδί" του χορού ή "άγγελος από τους ουρανούς", άλλαξε τη μορφή του μπαλέτου που μέχρι τώρα γνωρίζαμε. Όμως η αριστοτεχνία έχει υψηλό τίμημα... Πώς μπορείς να είσαι ελεύθερος άνθρωπος, όταν είσαι το πιο «περιζήτητο απόκτημα» στο χώρο του μπαλέτου;
 
Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 23:30 μ.μ. στην ΕΡΤ2.
 
Πηγή: ert.gr
επιστροφή στην κορυφή