Menu

The Stuttgart Ballet: Το μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη σε χορογραφία της Marcia Haydée σε online προβολή

Αυτά τα Χριστούγεννα το Μπαλέτο της Στουτγκάρδης παρουσιάζει online το κορυφαίο μπαλέτο "Η Ωραία Κοιμωμένη" του Π.Ι.Τσαϊκόφσκι με τους σπουδαίους χορευτές του. Το διάσημο μπαλέτο, σε παραγωγή της Marcia Haydée (Μάρσια Χάιντι) βασισμένη στην αρχική χορογραφία του Marius Petipa, παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στις 10 Μαΐου 1987.

Η λαμπερή αυτή παραγωγή της Ωραίας Κοιμωμένης με τους κορυφαίους χορευτές Elisa Badenes, Friedemann Vogel, τους σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Στουτγκάρδης θα είναι διαθέσιμη σε video on demand από 26 Δεκεμβρίου 2020 στις στις 15:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) έως και 30 Δεκεμβρίου 2020 στις 23:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), στην επίσημη ιστοσελίδα του Μπαλέτου της Στουτγκάρδης (stuttgart-ballet.de) και στο κανάλι του Das Stuttgarter Ballett στο Youtube (https://www.youtube.com/c/dasstuttgarterballett). 

H σπουδαία χορεύτρια και χορογράφος Μάρσια Χάιντι ερμήνευσε η ίδια τον ρόλο της κακιάς μάγισσας Carabosse στην παραγωγή του μπαλέτου The Sleeping Beauty το 1987. Με μια εντυπωσιακή χορογραφία και λαμπερά κοστούμια από τον σχεδιαστή Jürgen Rose, η Χάιντι δημιούργησε έναν ρόλο για τον θρυλικό χορευτή Richard Cragun που μέχρι σήμερα συναρπάζει το κοινό και αναπόφευκτα κλέβει την παράσταση.

Πολύ πριν δημιουργήσει τη δική της παραγωγή της Ωραίας Κοιμωμένης, η Haydée είχε μελετήσει την κλασική παραγωγή του Petipa. Μάλιστα ήταν το πρώτο μπαλέτο που είδε όταν ήταν παιδί και χόρεψε σε διάφορες παραγωγές του, όπως της Bronislava Nijinska για το μπαλέτο Marquis de Cuevas, του Nicolas Beriozoff και της Rosella Hightower για το Μπαλέτο της Στουτγάρδης.

Όταν πέρασε από οντισιόν για τον John Cranko το 1961, χόρεψε τις παραλλαγές από την Ωραία Κοιμωμένη και έκανε το ντεμπούτο της στη Στουτγκάρδη με το Bluebird pas de deux. Η πολυετής γνώση της για το έργο ήταν επομένως το στέρεο θεμέλιο πάνω στο οποίο δημιούργησε την ερμηνεία της όταν δημιούργησε τη δική της παραγωγή το 1987, το πρώτο μπαλέτο που χορογράφησε ποτέ. 

Με πληροφορίες από: stuttgart-ballet.de

επιστροφή στην κορυφή