Menu

Διάσημα μπαλέτα και κορυφαίες συναυλίες έρχονται στο σπίτι σας με το Christmas Theater On Line

  • Κατηγορία Νέα

Αυτές τις διαφορετικές γιορτές τo Christmas Theater φέρνει τα Χριστούγεννα σπίτι σας με το Christmas Theater On Line. Φέτος ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο από το σπίτι σας με έναν κωδικό. Διάσημα μπαλέτα και Πρωτοχρονιάτικες συναυλίες με προβολές από τις 25 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2021. Ταξιδέψτε στα ωραιότερα θέατρα της Ευρώπης για να παρακολουθήσουμε τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις.

Στο Christmas Theater On Line σας περιμένουν: Το μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου, το Μπαλέτο Άιφμαν της Αγίας Πετρούπολης και η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας. 

Η Ωραία Κοιμωμένη με το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου 25-27 Δεκεμβρίου 2020

Η Σκάλα του Μιλάνου παρουσιάζει μια σπουδαία παραγωγή μπαλέτου που έχει γράψει ιστορία. Το Μπαλέτο με την Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου παρουσιάζει την Ωραία Κοιμωμένη του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι στην ιστορική χορογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Η Ωραία Κοιμωμένη έρχεται στο Christmas Theater On Line. Εάν υπάρχει ένα μπαλέτο που ανήκει στη La Scala, είναι η παραγωγή της Ωραίας Κοιμωμένης του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, που δημιουργήθηκε για την Σκάλα το 1966 με τους Carla Fracci και Nureyev στους κύριους ρόλους. Πραγματοποιήθηκαν 152 παραστάσεις μέχρι το 2007. Τότε η παράσταση σταμάτησε και η Ωραία Κοιμωμένη του Τσαϊκόφσκι έμεινε σιωπηλή για οκτώ χρόνια μέχρι να “ξυπνήσει” και πάλι το 2015 όπου ο Αλεξέι Ρατμάνσκι την αναβίωσε, πάντα με βάση την εμβληματική χορογραφία του Νουρέγιεφ. 

Η Ωραία Κοιμωμένη γράφτηκε το 1890 και κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του μπαλέτου, όχι μόνο ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά και ως η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Τσαϊκόφσκι στη μουσική για μπαλέτο. Ο συνθέτης εμπότισε την παραμυθένια πλοκή με έντονα συναισθήματα, ενσωματώνοντας μια ανθρώπινη ιστορία ̶ μια ιστορία αθωότητας, που αγγίζει τα όρια του κινδύνου, εντέλει όμως σώζεται από την αγάπη.

Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στην Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιανουαρίου 1890. Ήταν το πρώτο μπαλέτο που χόρεψε ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ στη Δύση (1961), ο πρώτος ρόλος του Μπαλανσίν (στο περίφημο Θέατρο Μαριίνσκι), το έργο με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το Royal Ballet στις Ηνωμένες Πολιτείες και το έργο με το οποίο ξανάρχισε τις παραστάσεις του το Royal Opera House στο Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου το 1946, μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το 1966 ο Νουρέγιεφ δίνει την δική του εκδοχή για την Σκάλα του Μιλάνου σε μια παράσταση όπου ήταν και πρωταγωνιστής στον ρόλο του πρίγκιπα Ντεζιρέ. 

Το μπαλέτο της Ωραίας Κοιμωμένης μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και τόπο, σε μια χώρα όπου κατοικούν νεράιδες, πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος. Όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία σηκωθεί, η ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αουρόρα ζωντανεύει, μέσα από έναν αψεγάδιαστο χορό, την ακαταμάχητη μουσική του Τσαϊκόφσκι, τα μαγευτικά κοστούμια και το σαγηνευτικό σκηνικό.

130 χρόνια μετά την πρώτη πρεμιέρα, η Σκάλα του Μιλάνου μας παρουσιάζει την δική της ιστορική εκδοχή πάνω σε χορογραφία του θρύλου Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Αυτά τα Χριστούγεννα ζήστε το κλασικό μπαλέτο στα καλύτερά του στο σπίτι σας με έναν κωδικό.

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ On Line Streaming

Με το μπαλέτο και την ορχήστρα της ΣΚΑΛΑΣ του ΜΙΛΑΝΟΥ

Διευθυντής Ορχήστρας: Φέλιξ Κορομπόφ

Χορογράφος: Ρούντολφ Νουρέγιεφ

Σκηνικά – κοστούμια: Φράνκα Σκουαρτσιαπίνο

Φωτισμοί: Μάρκο Φίλιμπεγκ

Σολίστ

Πριγκίπισσα Αουρόρα (Αυγή): Πολίνα Σεμιόνοβα

Πρίγκιπας Ντεζιρέ: Τιμοφέι Αντριγιασένκο

Διάρκεια: 180 λεπτά

ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 16.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 20.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 16.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στις 20.00

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΥ: 15 ΕΥΡΩ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ: 211 77 01 700, WWW.VIVA.GR, WWW.CHRISTMASTHEATER.GR

 

ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΟΦ: Το αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι από το μπαλέτο Άιφμαν 4-6 Ιανουαρίου 2021

Ζήστε την μαγεία του σύγχρονου χορού από το σπίτι σας με ένα αριστούργημα από τον μετρ του είδους. Κάθε χορογραφία του Μπορίς Άιφμαν αποτελεί από μόνη της μέγα διεθνές χορευτικό γεγονός. Ανήκοντας στην ίδια καλλιτεχνική οικογένεια των Maurice Bejart, Roland Petit και John Neumeier, ο Μπορίς Άιφμαν δημιουργεί προσωπικές αριστουργηματικές χορογραφίες με εξαιρετικούς χορευτές.

Η παράσταση «Αδελφοί Καραμάζοφ» από το Eifman Ballet έρχεται στο Christmas Theater On Line με τέσσερις προβολές 4-6 Ιανουαρίου 2021.

«Ο άνθρωπος είναι ένα μυστήριο. Αυτό το μυστήριο πρέπει να ξετυλιχθεί και αν πέρασες όλη σου τη ζωή κάνοντας αυτό, μην πεις ότι σπατάλησες τον χρόνο σου. Μελετώ αυτό το μυστήριο επειδή θέλω να είμαι ανθρώπινο ον». Αυτά τα λόγια του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι ταιριάζουν απόλυτα με την περιγραφή του δημιουργικού μονοπατιού του Μπορίς Άιφμαν, ο οποίος σε κάθε έργο του μελετά με επιμέλεια και σοβαρότητα τις πιο περίπλοκες πτυχές της πνευματικής ζωής. Το μπαλέτο «Αδελφοί Καραμάζοφ» είναι μια νέα χορογραφική ερμηνεία του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ντοστογιέφσκι. Έχοντας θεμελιωδώς επανεξετάσει και επεξεργαστεί εκ νέου τη δική του παλαιότερη παγκοσμίου φήμης παραγωγή του 1995 The Karamazovs, που βασίστηκε επίσης σε αυτό το διαχρονικό αριστούργημα της ρωσικής λογοτεχνίας, ο Μπορίς Άιφμαν δημιούργησε ένα ψυχόδραμα, πλούσιο σε σκέψη και συναίσθημα.

Όπως αναφέρει ο Άιφμαν: «Το μυθιστόρημα Αδελφοί Καραμάζοφ ήταν η επιτομή του δημιουργικού έργου του Ντοστογιέφσκι, η ακμή της φιλοσοφικής έρευνας που διενήργησε αυτός ο σπουδαίος και ανήσυχος νους σε όλη του τη ζωή. Για μένα αποτελεί την μεγαλύτερη πνευματική διαθήκη του κορυφαίου συγγραφέα της Ρωσίας. Όπως αναφέρει σε ένα σημείο του βιβλίου του Κόλαση είναι ο πόνος του να μην μπορείς να αγαπάς.. Η χορογραφία που θα δείτε προσεγγίζει τις βασικές ιδέες του μυθιστορήματος, ενώ επεκτείνει τις δυνατότητες της γλώσσας του σώματος ως τρόπο εξερεύνησης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου.

Έχω επικεντρωθεί στα σημεία του μυθιστορήματος όπου οι βασικοί χαρακτήρες αντιμετωπίζουν εσωτερικές συγκρούσεις. Είναι τα σημεία της πάλης ανάμεσα στο καλό και το κακό, αυτό το μυστήριο της ανθρώπινης καρδιάς όπου ο Θεός και ο διάβολος πολεμούν..»

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το μυθιστόρημα Οι αδελφοί Καραμάζοφ θεωρείται ως το κορυφαίο έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα. Σ' αυτό παρουσιάζεται η ζωή τριών αδελφών, που δεν έχουν τίποτε κοινό μεταξύ τους (του ορμητικού και αχαλίνωτου στα πάθη Ντιμήτρι, του συγκρατημένου αλλά ψυχικά αδύνατου και άβουλου Ιβάν και του αγνού ονειροπόλου Αλιόσα), σε συνάρτηση με την ακόλαστη και έκλυτη ζωή του πατέρα τους, του Φιόντορ Παύλοβιτς Καραμάζοφ, που τα εγκατέλειψε άστοργα, όταν ήταν πολύ μικρά και ορφανά από μητέρα. Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, ο φόνος του πατέρα Καραμάζοφ παίρνει διαστάσεις τελετουργικής πια εκτέλεσης και, αν τυπικά φονιάς είναι μόνο ο Ντιμήτρι, το μαχαίρι με το οποίο αυτός χτύπησε είχε ακονιστεί και από τους τρεις. Γι' αυτό, ο βρόχος της κρεμάλας που τον υποδέχεται θα πνίξει μαζί μ' αυτόν κι όλους τους υπόλοιπους.

EIFMAN BALLET 

ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΟΦ 

CHRISTMAS THEATER On Line

ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00

ΤΡΙΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 16.00 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00 

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΥ: 15 ΕΥΡΩ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ: 211 77 01 700, WWW.VIVA.GR, WWW.CHRISTMASTHEATER.GR

 

TCHAIKOVSKY SYMPHONY ORCHESTRA

GRAND WALTZ Τα ωραιότερα βαλς όλων των εποχών 1-3 Ιανουαρίου 2021

Η συμφωνική ορχήστρα Τσαϊκόφκσι παρουσιάζει τα σπουδαιότερα βαλς όλων των εποχών σε μια Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τίτλο «GRAND WALTZ» που δίνει κάθε χρόνο στη Μόσχα. 

Αυτή την τόσο ιδιαίτερη Πρωτοχρονιά, μια από τις σπουδαιότερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι, έρχεται στο σπίτι σας! Σε πλήρη σύνθεση, με 100 εξαίρετους μουσικούς, έχοντας στο πόντιουμ έναν ζωντανό μύθο της Ρωσικής μουσικής σχολής, τον Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ η ορχήστρα που πήρε το όνομά της από το σπουδαίο Ρώσο συνθέτη, Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, θα μας καθηλώσει και online

Κάθε χρόνο στην Μόσχα και συγκεκριμένα στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας παρουσιάζεται η Πρωτοχρονιάτικη συναυλία Grand Waltz. Διάσημα βαλς του Τσαϊκόφσκι  αλλά και υπέροχα βαλς άλλων διάσημων συνθετών θα παρουσιαστούν από τη μεγάλη συμφωνική ορχήστρα της Μόσχας, σε 4 προβολές από 1-3 Ιανουαρίου 2021 στο Christmas Theater On Line. Φέτος η τέχνη έρχεται σπίτι σας.

Το πρόγραμμα της συναυλίας που θα μεταδοθεί από το Christmas Theater On Line είναι ένας ύμνος στα ωραιότερα βαλς όλων των εποχών.

Ζήστε την μαγεία της μουσικής με βαλς των Στράους, του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, του Αράμ Χατσατουριάν, του Λέοναρντ Μπερνστάιν, του Γκεόργκι Σβιντίροφ, του Μιχαήλ Γκλίνκα, του Αλεξάντρ Γκλαζουνόφ του Γιαν Σιμπέλιους κ.α. 

Μια μοναδική ευκαιρία να δείτε μια σπουδαία Πρωτοχρονιάτικη συναυλία και να ταξιδέψετε σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τα ωραιότερα βαλς, την μουσική της αγάπης. 

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ

Tchaikovsky Symphony Orchestra

Grand Waltz

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ: VLADIMIR FEDOSEYEV

CHRISTMAS THEATER On Line

ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 16.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 16.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00

ΤΙΜΗ ΚΩΔΙΚΟΥ: 12 ΕΥΡΩ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ: 211 77 01 700, WWW.VIVA.GR, WWW.CHRISTMASTHEATER.GR

επιστροφή στην κορυφή