Menu

Η Diane Kruger και η Talia Ryder θα πρωταγωνιστήσουν στην νέα δραματική ταινία μπαλέτου “Joika”

  • Κατηγορία Νέα

Οι διάσημες ηθοποιοί Ντιάνε Κρούγκερ και Τάλια Ράιντερ θα είναι οι πρωταγωνίστριες στην νέα δραματική ταινία με τίτλο “Joika” του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον για την Αμερικανίδα μπαλαρίνα Joy Womack (Τζόι Γουόμακ).

Η ηθοποιός Τάλια Ράιντερ θα υποδυθεί την μπαλαρίνα Τζόι Γουόμακ ενώ η Ντιάνε Κρούγκερ θα υποδυθεί την καθηγήτριά της Volkova, πρώην χορεύτρια μπαλέτου και επικεφαλής της Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι. Στο αρχικό καστ το ρόλο της Τζόι Γουόμακ θα υποδυόταν η ηθοποιός από τη Νέα Ζηλανδία, Thomasin McKenzie (Τομαζίν Μακέντζι).

Η ταινία “Joika” είναι μια συμπαραγωγή Νέας Ζηλανδίας και Πολωνίας και τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν στην Πολωνία στις αρχές του 2022.

Λίγα λόγια για την ζωή και την καριέρα της ταλαντούχας μπαλαρίνας Joy Womack

Η Joy Womack γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1994 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Σπούδασε μπαλέτο στην Ακαδημία Μπαλέτου Κίροφ και στη συνέχεια στην Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι το 2009 καθώς οι καθηγητές της μετά από καλοκαιρινά εντατικά μαθήματα μπαλέτου διέκριναν το ταλέντο της. Είναι η πρώτη Αμερικανίδα μπαλαρίνα που αποφοίτησε ακολοθώντας το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι και η δεύτερη Αμερικανίδα μπαλαρίνα που υπέγραψε συμβόλαιο με το Μπαλέτο Μπολσόι. Επίσης ήταν κορυφαια χορεύτρια του Universal Ballet στη Σεούλ της Νότιας Κορέας και του Μπαλέτου του Κρεμλίνου, ενώ σήμερα είναι πρώτη χορεύτρια του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου του Αστραχάν στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από: screendaily.com, wikipedia.org

 

επιστροφή στην κορυφή