Menu

Το Μπαλέτο της Αυστραλίας παρουσιάζει το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα στο κοινό σε όλο τον κόσμο

Το διάσημο μπαλέτο Romeo and Juliet σε χορογραφία του John Cranko επιστρέφει στο ρεπερτόριο του Μπαλέτου της Αυστραλίας και παρουσιάζεται στο Κέντρο Τεχνών της Μελβούρνης στις 18 Οκτωβρίου 2022. Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό από όλο τον κόσμο να την απολαύσει. 

Η μεγαλειώδης παραγωγή του Τζον Κράνκο (John Cranko) είναι μία από λίγες που μεταφέρουν στη σκηνή με μοναδικό τρόπο την τραγική ιστορία αγάπης του Σαίξπηρ. Έκανε πρεμιέρα την χρονιά που ιδρύθηκε το Μπαλέτο της Αυστραλίας, το 1962. Έκτοτε πολλές γενιές χορευτών έλαμψαν στη σκηνή ερμηνεύοντας τους ρόλους του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.

Ο Κένεθ Μακμίλαν (Kenneth MacMillan) όταν είδε την εκδοχή του Cranko, θέλησε αμέσως να δημιουργήσει το δικό του μπαλέτο Romeo and Juliet για το Μπαλέτο της Στουτγάρδης και το 1964 ο διευθυντής του Βασιλικού Μπαλέτου, Frederick Ashton, του έδωσε την έγκριση για να το δημιουργήσει. Η παραγωγή του Κένεθ Μακμίλαν έγινε επίσης ένα από τα διασημότερα έργα που αποτελεί μέρος του ρεπερτορίου πολλών θιάσων μπαλέτου σε όλο τον κόσμο. 

Η μοναδική χορογραφία του John Cranko που παρουσιάζεται από το Μπαλέτο της Αυστραλίας, με την επιβλητική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιούργκεν Ρόουζ μεταφέρουν το κοινό στη μεσαιωνική Βερόνα δημιουργώντας έντονα συναισθήματα. 

«Η πιο συγκινητική πτυχή του μπαλέτου Romeo and Juliet είναι πως το κοινό που παρακολουθεί μέρος του έργου καθώς βλέπει την τραγική αυτή ιστορία να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του», αναφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Αυστραλίας, Ντέιβιντ Χάλμπεργκ (David Hallberg).

«Το μπαλέτο Romeo and Juliet δίνει στους χορευτές του Μπαλέτου της Αυστραλίας την ώθηση για να διηγηθούν επί σκηνής μια ιστορία αγάπης που βιώνει ταυτόχρονα και το κοινό», συμπληρώνει ο ταλαντούχος χορευτής.  

Η παράσταση Romeo and Juliet με το Australian Ballet παρουσιάζεται στο κοινό σε όλο τον κόσμο σε livestream την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 7:30pm AEST (12:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) και θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο για 48 ώρες από την έναρξη της παράστασης. 

Τα εισιτήρια για την προβολή της παράστασης Romeo and Juliet είναι 25 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 16€). Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και τα εισιτήρια στο: australianballet.com.au

Πηγές: gramilano.comaustralianballet.com.au

επιστροφή στην κορυφή