Menu

10 λόγοι που αποδεικνύουν ότι ο χορός είναι σαν τον αθλητισμό

  • Κατηγορία Νέα

Εδώ και πολλά χρόνια τίθεται το ερώτημα αν ο χορός είναι τελικά άθλημα. Χωρίς αμφιβολία η απάντηση είναι ναι καθώς ο χορός στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό άθλημα. Αν παρακολουθήσουμε την καθημερινότητα των χορευτών είναι αδύνατο να μην αναγνωρίσουμε ότι το μπαλέτο έχει αρκετές ομοιότητες με μια οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα.

Έτσι λοιπόν αυτοί είναι οι δέκα λόγοι που αποδεικνύουν ότι ο χορός μπορεί να χαρακτηριστεί ως άθλημα:

1. Οι χορευτές πρέπει να έχουν μεγάλη αντοχή

Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να τρέχουν σε ένα στάδιο για 90 λεπτά. Οι χορευτές πρέπει να έχουν την αντοχή να κάνουν το ίδιο κατά τη διάρκεια μιας παράστασης ίδιας διάρκειας, χωρίς όμως να φαίνεται στο κοινό πόσο γρήγορα αναπνέουν. Έτσι οι χορευτές πρέπει να έχουν μεγαλύτερη αντοχή για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας παράστασης διάρκειας δύο ωρών χωρίς να καταλάβει το κοινό την κούρασή τους.

2. Οι χορευτές εργάζονται συνήθως σε ένα περιβάλλον ανταγωνισμού

Μπορεί οι χορευτές να μην παίζουν σε κάποιο ποδοσφαιρικό ή άλλο αγώνα, αλλά βρίσκονται σε έναν διαρκή αγώνα για την ανάδειξη τους σε καλύτερους χορευτές. Συνήθως ο καλύτερος χορευτής είναι αυτός που θα αναλάβει να χορέψει τους κύριους ρόλους σε διάφορες παραστάσεις και θα γίνει πιο δημοφιλής στο κοινό.

3. Οι χορευτές έχουν εξαιρετικά γυμνασμένο σώμα

Ακριβώς όπως μπορείτε να διακρίνετε έναν αθλητή όταν περπατάει στο δρόμο από τους γυμνασμένους μύες και τη στάση του σώματός του, έτσι μπορείτε να διακρίνετε και ένα χορευτή. Όπως και οι αθλητές έτσι και οι χορευτές είναι γυμνασμένοι και έχουν σωστή στάση σώματος. 

4. Οι χορευτές έχουν εξαιρετική ευλυγισία

Ακριβώς όπως και οι αθλητές έτσι και οι χορευτές πρέπει να έχουν ευλύγιστο σώμα για να εκτελούν κάποιες απαιτητικές κινήσεις του χορού. 

5. Οι χορευτές δίνουν έμφαση στην δύναμη

Σε σχεδόν οποιοδήποτε άθλημα, η δύναμη είναι το κλειδί. Στον χορό, χωρίς δύναμη, δεν γίνεται να ολοκληρωθεί με επιτυχία μια ολόκληρη παράσταση.

6. Ο χορός απαιτεί συγκεκριμένο εξοπλισμό

Ένας παίκτης μπέιζμπολ δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ κάτι λιγότερο από τα κατάλληλα γάντια. Μια χορεύτρια ποτέ δεν θα φορούσε κάτι λιγότερο από τα κατάλληλα παπούτσια pointe.

7. Ο χορός απαιτεί συγκεκριμένη ενδυμασία

Οι αθλητές φορούν στολές με τα χρώματα των αθλητικών ομάδων. Και οι σπουδαστές μπαλέτου έχουν συγκεκριμένο τρόπο ένδυσης στα μαθήματα μπαλέτου αλλά και όταν χορεύουν με ειδικά σχεδιασμένα κοστούμια.

8. Ο χορός απαιτεί πολλά χρόνια εκπαίδευσης

Όπως όλοι οι επαγγελματίες αθλητές, έτσι και οι χορευτές χρειάζονται πολλά χρόνια σπουδών για να γίνουν επαγγελματίες. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί αφοσίωση και σκληρή δουλειά.

9. Ο χορός απαιτεί θυσίες και πειθαρχία

Όπως σε κάθε άθλημα, το να γίνει κάποιος χορευτής δεν είναι εύκολο. Έτσι οι χορευτές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχουν την απαιτούμενη τεχνική αρτιότητα.

10. Οι χορευτές έχουν αφοσίωση στο αντικείμενό τους

Μαζί με την υπομονή και το χρόνο που απαιτείται για να μάθει ένας χορευτής την τέχνη του χορού πρέπει να είναι και αφοσιωμένος στο αντικείμενο με το οποίο ασχολείται. Πρέπει να προπονείται καθημερινά με μαθήματα χορού και να εκπαιδεύσει το μυαλό του ώστε να αποκτήσει άρτια τεχνική. Το ίδιο και οι αθλητές πρέπει να προπονούνται καθημερινά για να γίνουν καλύτεροι. Η σκληρή δουλειά είναι εκείνη που κάνει κάποιον κορυφαίο χορευτή.

Πηγή: dancespirit.com

επιστροφή στην κορυφή