Menu

«Μεγάλα Μπαλέτα» σε ζωντανή μετάδοση στην Ελλάδα

  • Κατηγορία Νέα

Μια νέα σειρά ζωντανών μεταδόσεων από το Royal Ballet στο Λονδίνο ξεκινάει σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα. Μετά την επιτυχία που σημείωσε το πρόγραμμα «The Met: Live in HD» με την υποστήριξη του ΑΝΤ1, στα πλαίσια του οποίου μεταδίδονται ζωντανά στη χώρα μας για τρίτη συνεχή χρονιά επιλεγμένες υπερπαραγωγές όπερας από το Metropolitan Opera House της Νέας Υόρκης, τώρα το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και πολλά αριστουργηματικά μπαλέτα στη μεγάλη οθόνη.

Συγκεκριμένα οι ζωντανές μεταδόσεις θα ξεκινήσουν στις 16 Οκτωβρίου με το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» σε χορογραφία του διάσημου κουβανού χορευτή  Carlos Acosta, βασισμένη στην πρωτότυπη έκδοση του Marius Petipa με τη χαρακτηριστική μουσική του Ludwig Minkus. Να σημειωθεί ότι ο Carlos Acosta είναι ένας από τους διασημότερους χορευτές της γενιάς του και βασικός προσκεκλημένος καλλιτέχνης του Βασιλικού Μπαλέτου από το 2003. Έχει ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του πολλές φορές τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Basilio στο μπαλέτο «Don Quixote» και τώρα ανεβάζει τη δική του εκδοχή του μπαλέτου.

Στις 12 Δεκεμβρίου το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σε ζωντανή μετάδοση το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο μπαλέτο  «Καρυοθραύστης». Πρόκειται για την εκδοχή του μπαλέτου που ανέβασε ο Peter Wright και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Royal Ballet το 1984, η οποία είναι βασισμένη στη χορογραφία του Lev Ivanov συνοδευόμενη από την μαγευτική μουσική του Tchaikovsky. 

Το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων θα συνεχιστεί με την προβολή στις 27 Ιανουαρίου του θρυλικού μπαλέτου «Ζιζέλ» σε χορογραφία Petipa (μια εκδοχή βασισμένη στην πρωτότυπη των Coralli και Perrot). Η «Giselle» αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ρομαντικά μπαλέτα όλων των εποχών παρουσιάζοντας τα ανθρώπινα πάθη, τις υπερφυσικές δυνάμεις και την αυτοθυσία.

Στις 19 Μαρτίου θα προβληθεί άλλο ένα μπαλέτο του Tchaikovsky, το υπέροχο κλασικό μπαλέτο «Η Ωραία Κοιμωμένη» και ο κύκλος των ζωντανών μεταδόσεων θα ολοκληρωθεί στις 28 Απριλίου με το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» σε χορογραφία του ταλαντούχου Βρετανού χορογράφου Christopher Wheeldon . Ο Christopher Wheeldon  μετά το επιτυχημένο μπαλέτο του «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» συνεργάζεται εκ νέου με τον σκηνογράφο Bob Crowley και τον συνθέτη Joby Talbot προκειμένου να δημιουργήσει το πρώτο του μπαλέτο βασισμένο σε έργο του Σαίξπηρ. Η ιστορία αφηγείται την καταστροφή του γάμου μέσα από την έντονη ζήλια, την εγκατάλειψη ενός παιδιού και έναν έρωτα που μοιάζει να μην έχει ελπίδα. Παρ' όλα αυτά, μέσα από τις τύψεις και τη μετάνοια - και όταν ένα άγαλμα ζωντανεύει σαν από θαύμα - έρχεται ένα τέλος συγχώρεσης και συμφιλίωσης.

Χώροι Προβολής των Παραστάσεων:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, Κινηματοθέατρο Σταρ στη Βέροια, Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, Κινηματοθέατρο Αχίλλειον στον Βόλο, Δημοτικός κινηματογράφος Απόλλων στη Λευκάδα, Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος στην Κεφαλλονιά, Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, Victoria Cinemas της Λάρισας, Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου, Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά, Σπίτι Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, Ιόνιος Ακαδημία - Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» στην Κέρκυρα, Ξενοδοχείο «IMARET» στην Καβάλα, Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό της Κύπρου.

Πηγές πληροφοριών: HeliosPlus, tovima.gr

 

Πηγές εικόνας: romania-insider.com, markronan.com

επιστροφή στην κορυφή