Menu

XIII Φεστιβάλ Κλασικού Μπαλέτου Alla Shelest

  • Κατηγορία Νέα

Στις 16 Οκτωβρίου ανοίγει στη Σαμάρα της Ρωσίας το 13ο Φεστιβάλ Κλασικού Μπαλέτου προς τιμήν της μεγάλης μπαλαρίνας Alla Shelest, η οποία τιμήθηκε με το σπάνιο Τάγμα της Μεγάλης Αικατερίνης. Να σημειωθεί ότι η Alla Shelest ήταν πρίμα μπαλαρίνα του Μπαλέτου Mariinsky (πρώην Kirov Ballet) και επικεφαλής του μπαλέτου του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου της Σαμάρα το χρονικό διάστημα 1970-1973. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα χορέψουν κορυφαίοι χορευτές του Θεάτρου Mariinsky και του Θεάτρου Mikhailovsky της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα οι κορυφαίοι χορευτές του Mikhailovsky  Ballet, Irina Perren και Marat Shemiunov θα χορέψουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο κλασικό μπαλέτο του Tcaikovsky «The Sleeping Beauty».

Στη συνέχεια οι ίδιοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τους κύριους ρόλους στο μπαλέτο του Minkus «Don Quixote».

Επίσης στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι χορευτές του Mariinsky Ballet, Alina Somova και Vladimir Shklyarov καθώς και η soloist του Ακαδημαϊκού Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου της Σαμάρα, Xenia Ovchinnikov, οι οποίοι θα χορέψουν στο μπαλέτο του Minkus «La Bayadere».

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί με το μπαλέτο «Giselle» του Adam στο οποίο τον ομώνυμο ρόλο θα ερμηνεύει η πρώτη soloist του Mikhailovsky  Ballet, Oksana Bondareva.

To 13o Φεστιβάλ Μπαλέτου Alla Shelest θα κλείσει στις 26 Οκτωβρίου με το μονόπρακτο μπαλέτο «Sylphides» καθώς και με αποσπάσματα από έργα διάσημων χορογράφων.

Πηγή πληροφοριών: ria.ru

Πηγή εικόνας: niktaroff.com

επιστροφή στην κορυφή