Menu

«Δον Κιχώτης» του Carlos Acosta στο Royal Opera House

  • Κατηγορία Νέα

Ένα από τα διασημότερα ονόματα του μπαλέτου σήμερα, ο κορυφαίος χορευτής Carlos Acosta, αναλαμβάνει ρόλο χορογράφου και παρουσιάζει τη δική έκδοση του μπαλέτου «Δον Κιχώτης» στο Royal Opera House του Λονδίνου.

Ο ίδιος ο Carlos Acosta περιγράφει την δουλειά αυτή ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του καθώς ο ίδιος θα χορέψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο πλήρες μπαλέτο του, το οποίο αποτελείται από 3 πράξεις και διαρκεί πάνω από 3 ώρες.

Οι παραστάσεις του μπαλέτου «Don Quixote» στο Royal Opera House του Λονδίνου θα δοθούν από 8 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου και τα εισιτήρια έχουν γίνει ήδη sold out. Όμως στις 16 Οκτωβρίου το μπαλέτο θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση σε επιλεγμένες αίθουσες σε όλο τον κόσμο και το κοινό του μπαλέτου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει live την αριστουργηματική αυτή παραγωγή.

Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» του Royal Ballet θα παρουσιαστεί σε απευθείας μετάδοση σε επιλεγμένες αίθουσες και στην Ελλάδα στα πλαίσια του προγράμματος ζωντανών μεταδόσεων που οργανώνει ο Όμιλος ΑΝΤ1 σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης συγκρότημα μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας Royal Ballet.

Στην μεγάλη αυτή παραγωγή εκτός από τον προσκεκλημένο κορυφαίο χορευτή του Royal Ballet, Carlos Acosta, θα χορεύουν και οι διεθνούς φήμης κορυφαίοι χορευτές: Iana Salenko, Marianela Nunez, Roberta Marquez, Federico Bonelli, Steven McRae, Thiago Soares, Sarah Lamb και άλλοι διάσημοι χορευτές. Στις 16 Οκτωβρίου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα χορεύουν ο κορυφαίος Carlos Acosta και η διάσημη μπαλαρίνα και κορυφαία χορεύτρια του Βασιλικού Μπαλέτου Marianela Nunez. Τα σκηνικά έχει σχεδιάσει ο Tim Hatley, η ενορχήστρωση είναι του Martin Yates, οι χορογραφίες ανήκουν στον Carlos Acosta με βάση τη χορογραφία του Marius Petipa, η μουσική είναι του Ludwig Minkus και το σενάριο του Nicholas Wright.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τη ζωντανή μετάδοση του «Δον Κιχώτη» έχει ήδη ξεκινήσει και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων στο επίσημο site: www.rohballet.gr

 

Διαβάστε επίσης:

«Μεγάλα Μπαλέτα» σε ζωντανή μετάδοση στην Ελλάδα

 

Σχετικά Links:

http://www.roh.org.uk/productions/don-quixote-by-carlos-acosta

http://www.roh.org.uk/showings/don-quixote-2013

 

Πηγή πληροφοριών: bbc.co.uk, roh.org.uk, emprosnet.gr

Πηγή εικόνας: danceeurope.net

επιστροφή στην κορυφή