Menu

ΧΙΙI Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου DANCE OPEN: Οι νικητές των βραβείων χορού

  • Κατηγορία Νέα

Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου DANCE OPEN πραγματοποιήθηκε φέτος 23-28 Απριλίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Στις 28 Απριλίου το Φεστιβάλ Χορού ολοκληρώθηκε με μια παράσταση Γκαλά στο Θέατρο Alexandrinsky όπου χόρεψαν διάσημοι κορυφαίοι χορευτές από όλο τον κόσμο. Ακολούθησε στο Ρώσικο Εθνογραφικό Μουσείο η Τελετή Απονομής των βραβείων στους καλλιτέχνες που ξεχώρισαν, από τους φετινούς συμμετέχοντες, για τα ιδιαίτερα επιτεύγματα τους στο χορό. Όλοι οι νικητές έλαβαν ένα μοναδικό βραβείο: ένα κρυστάλλινο αντίγραφο του χάλκινου γλυπτού που παριστάνει το πόδι της μεγάλης μπαλαρίνας Anna Pavlova.

Το Πρώτο Βραβείο (Grand Prix) κέρδισε η κορυφαία χορεύτρια του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας (Dutch National Ballet), Anna Tsygankova. Η διάσημη μπαλαρίνα έλαβε το βραβείο από τον διεθνούς φήμης χορογράφο και φετινό πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Hans van Manen.

Το Βραβείο για το χορευτή που διακρίνεται για την εκφραστικότητα του η κριτική επιτροπή απένειμε στον Κορυφαίο Χορευτή του Mariinsky Ballet, Vladimir Shklyarov, ενώ το Βραβείο για την μπαλαρίνα που διακρίνεται για την εκφραστικότητα της κέρδισε η Σολίστ του American Ballet Theatre, Misty Copeland.

Το Βραβείο του χορευτή που διακρίνεται για τη δεξιοτεχνία του κέρδισε ο Κορυφαίος Χορευτής του Bolshoi Ballet, Semyon Chudin, ενώ το Βραβείο της μπαλαρίνας που διακρίνεται για τη δεξιοτεχνία της έλαβε η Βασική Σολίστ του Bolshoi Ballet, Kristina Kretova.

Το Βραβείο για το καλύτερο χορευτικό ζευγάρι μοιράστηκαν οι χορευτές Iana Salenko (Κορυφαία Χορεύτρια του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου) και Joseph Gatti (Σολίστ Χορευτής στις ΗΠΑ).

To Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στους καλλιτέχνες Joel Carreño (Χορευτής του Εθνικού Μπαλέτου της Νορβηγίας) και Remi Wörtmeyer (Κορυφαίος Χορευτής του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας).

Οι νικητές των βραβείων καθορίζονται με μυστική ψηφοφορία από την κριτική επιτροπή. Φέτος μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι διάσημοι καλλιτέχνες: Boris Eifman, Manuel Legris, Dwight Rhoden, Thierry Malandain, Ted Brandsen, Vladimir Malakhov, Alexey Bessmertny, Galina Stepanenko, Igor Zelensky, Yuri Fateev. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο κορυφαίος χορογράφος Hans van Manen.

Πηγές πληροφοριών: izvestia.ru, danceopen.com

Πηγή εικόνας: Dance Open Ballet Festival Facebook Page

επιστροφή στην κορυφή