Menu

Svetlana Zakharova: Η Απόλυτη Πρίμα Μπαλαρίνα τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  • Κατηγορία Νέα

H διάσημη πρίμα μπαλαρίνα και μία από τις σπουδαιότερες χορεύτριες της εποχής μας, η Svetlana Zakharova, έρχεται φέτος το Δεκέμβριο στη χώρα μας για να παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ένα εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Χορού μαζί με διεθνούς φήμης αστέρια του μπαλέτου.

Η Svetlana Zakharova έχει λάβει πολλούς τιμητικούς τίτλους κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας της όπως: «Ζωντανός Θρύλος», «Ντίβα», «Superstar», «Τσαρίνα του Μπαλέτου». Τη συγκεκριμένη περίοδο χορεύει ως Κορυφαία Χορεύτρια (Principal Dancer) με το Bolshoi Ballet και με το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου καθώς και ως Κορυφαία Προσκεκλημένη Καλλιτέχνης (Principal Guest Artist) με μεγάλες εταιρείες μπαλέτου σε όλο τον κόσμο. Επίσης έχει λάβει τον τιμητικό τίτλο του «Καλλιτέχνη του Λαού της Ρωσίας» και τον τίτλο της «Απόλυτης Μπαλαρίνας» από το Θέατρο Bolshoi.

Φέτος τα Χριστούγεννα η «Assoluta Zakharova» έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει ένα Christmas Gala στις 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα της παράστασης θα περιλαμβάνει αποσπάσματα του κλασικού ρεπερτορίου μπαλέτου όπως τα έργα «Λίμνη των Κύκνων», «Κουρσάρος» αλλά και σύγχρονες χορογραφίες. Μαζί με την Svetlana Zakharova θα χορεύουν οι διεθνούς φήμης χορευτές του Bolshoi Ballet, Mikhail Lobukhin και Andrei Merkuriev, ο πρώτος χορευτής και χορογράφος του Nafas ballet, Patrick De Bana, και οι κορυφαίοι soloists του Stanislavsky Ballet, Anna Ol, Semyon Velichko, Tatiana Melnik, Dmitry Zagrebin.

Πληροφορίες παράστασης

Σβετλάνα Ζαχάροβα

Χριστουγεννιάτικο Γκαλά

11, 12, 13 Δεκεμβρίου 2014

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ώρα έναρξης: 20:30 μ.μ.

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Χορογραφίες των Μ.Petipa, Μ.Fokin, Y. Grigorovich, M. Hiroyama, 
P. De Bana, J. Kylián, κ.ά. 
Μουσική: J.S. Bach, W.A. Mozart, G.F. Handel, C. Saint-Saëns, T. Albinoni, 
C. Pugni, P.I. Tchaikovsky , S. Rachmaninoff  κ.ά.

Προπώληση εισιτηρίων από 30 Σεπτεμβρίου 2014 στα Εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα και Ομήρου 8, Αθήνα, τηλ. 210 7282333)

Οργάνωση - Παραγωγή: ΛΑΒΡΥΣ

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών:

 

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=2188

 

Διαβάστε επίσης:

Svetlana Zakharova: "Η Τσαρίνα του Μπαλέτου"

 

Πηγή πληροφοριών: culturenow.gr 

Πηγή εικόνας: ria.ru

επιστροφή στην κορυφή