Menu

Η περιοδεία του Mariinsky Ballet στην Ιταλία

  • Κατηγορία Νέα

To Μπαλέτο του Θεάτρου Mariinsky φέτος το φθινόπωρο συμμετέχει στο Μουσικό Φεστιβάλ της Ραβέννα στην Ιταλία. Ο διάσημος θίασος μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης ξεκίνησε την περιοδεία στην Ιταλία από τις 2 Οκτωβρίου και μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2014 θα παρουσιάσει στα πλαίσια του Ravenna Music Festival τρία προγράμματα.

Το Μουσικό Φεστιβάλ της Ραβέννα, το οποίο συγκεντρώνει σε ετήσια βάση κορυφαία ταλέντα από το χώρο της μουσικής και του θεάτρου στην εντυπωσιακή αρχαία Ιταλική πόλη, φέτος γιορτάζει την εικοστή πέμπτη επέτειο διοργάνωσης του. Η ίδια η μουσική είναι παραδοσιακά η βάση του φεστιβάλ, που μέσα στους χώρους της - συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των θεάτρων αλλά και των υπέροχων Βυζαντινών βασιλικών χώρων, των μοναστηριών και των δημόσιων πλατειών στη Ραβέννα - φέρνει το κοινό σ’ επαφή με τις μεγαλύτερες σε διεθνές επίπεδο επιτυχημένες παραγωγές κλασικής μουσικής, όπερας, χορού, θεάτρου, τζαζ και έθνικ μουσικής.

Το Mariinsky Ballet θα παρουσιάσει στο Μουσικό Φεστιβάλ της Ραβέννα στην Ιταλία στις 2, 3 και 7 Οκτωβρίου 2014 στο Teatro Alighieri το κλασικό μπαλέτο «Swan Lake» του Pyotr Ilyich Tchaikovsky με ερμηνευτές τους διάσημους χορευτές Olga Esina και Xander Parish, Anastasia Kolegova και Yevgeny Ivanchenko, Viktoria Tereshkina και Kimin Kim. Έπειτα στις 5 Οκτωβρίου ο θίασος θα παρουσιάσει σε δύο παραστάσεις το υπέροχο κλασικό μπαλέτο «Giselle» του Adolphe Adam με ερμηνευτές τους καταξιωμένους χορευτές Kristina Shapran και Kimin Kim, Anastasia Kolegova και Yevgeny Ivanchenko. Θα ακολουθήσει άλλη μία παράσταση της «Giselle» στις 6 Οκτωβρίου με πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς χορευτές και τιμώμενους καλλιτέχνες με βραβείο Léonide Massine, Oxana Skorik και Xander Parish. Στη συνέχεια στις 4 και 8 Οκτωβρίου το Mariinsky Ballet θα παρουσιάσει τα μονόπρακτα μπαλέτα «Chopiniana» του Mikhail Fokin, «Apollo» και «Rubies» του George Balanchine. Το Ιταλικό κοινό θα παρακολουθήσει τον βραβευμένο σολίστ του Mariinsky Ballet, Xander Parish στο ρόλο του Απόλλωνα και τους διεθνούς φήμης χορευτές Viktoria Tereshkina, Kimin Kim, Nadezhda Batoeva, Filipp Stepin και Sofia Gumerova στους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο εντυπωσιακό μπαλέτο «Ρουμπίνια». Θα προηγηθούν οι προβολές σε 3D μετάδοση των μπαλέτων «Swan Lake», «The Nutcracker» και «Giselle» μαγνητοσκοπημένες από το Θέατρο Mariinsky.

Περισσότερες πληροφορίες στα:

http://www.mariinsky.ru/en/news1/news2/29_232sept/

http://www.ravennafestival.org/

 

Πηγές πληροφοριών: russkiymir.ru, mariinsky.ru, ravennafestival.org

Πηγή εικόνας: huffingtonpost.com 

επιστροφή στην κορυφή