Menu

New York City Ballet: Οι παραστάσεις της Χειμερινής Σεζόν 2015

  • Κατηγορία Νέα

Η Χειμερινή Σεζόν παραστάσεων 2015 (Winter season 2015) του New York City Ballet ξεκίνησε επίσημα στις 20 Ιανουαρίου με την παρουσίαση μπαλέτων χορογραφημένων από τους συν-ιδρυτές χορογράφους του θιάσου, George Balanchine και  Jerome Robbins καθώς από τον σημερινό Καλλιτεχνικό Διευθυντή του New York City Ballet, Peter Martins. Πρόκειται για δύο προγράμματα με μπαλέτα του Balanchine συμπεριλαμβανομένων των «Serenade», «Agon», «Symphony in C», «Donizetti Variations», «La Valse» και «Chaconne». Επίσης τα έργα «Symphonic Dances» σε χορογραφία Martins, «The Cage and Andantino» σε χορογραφία Robbins και «Cortège-Hongrois» σε χορογραφία Balanchine ανήκουν στο πρόγραμμα Ρώσικης μουσικής του διάσημου θιάσου μπαλέτου. 

Στα πλαίσια της νέας σεζόν του New York City Ballet θα ανέβει εκ νέου στις 29 Ιανουαρίου το έργο «The Goldberg Variations» του Jerome Robbins, το οποίο τελευταία φορά παρουσιάστηκε το 2008. Το μπαλέτο αυτό δημιουργήθηκε το 1971 και συνοδεύεται από την ομώνυμη μουσική του Bach.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 σηματοδοτεί την 330η επέτειο από τη γέννηση του Bach και δεδομένου του γεγονότος αυτού το New York City Ballet θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μουσική του Bach, το οποίο θα περιλαμβάνει τα μπαλέτα «The Goldberg Variations» του Robbins και «Concerto Barocco» του Balanchine.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι η επιστροφή της παραγωγής του Peter Martins «Romeo + Juliet» που θα παρουσιαστεί σε 9 παραστάσεις από τις 13 Φεβρουαρίου. Επιπλέον θα παρουσιαστεί εκ νέου το έργο του  George Balanchine «Harlequinade» για 5 παραστάσεις από τις 18 Φεβρουαρίου.

Η χειμερινή σεζόν του NYCB ξεκινά επίσημα το Σάββατο 24 Ιανουαρίου και η πρώτη εβδομάδα παραστάσεων περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον θρυλικό χορογράφο και συν-ιδρυτή του θιάσου, George Balanchine στο David H. Koch Theater.

Παγκόσμια Πρεμιέρα της χορογραφίας του Justin Peck

Η νέα σεζόν περιλαμβάνει την παρουσίαση σε Παγκόσμια Πρεμιέρα ενός έργου του Σολίστ και Μόνιμου Χορογράφου του NYCB, Justin Peck, το οποίο θα παρουσιαστεί σε πρεμιέρα στις 4 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα το έργο «Four Dance Episodes from Rodeo» με μουσική του Aaron Copland, κοστούμια σχεδιασμένα από τους Reid Bartelme, Harriet Jung και Peck και φωτισμούς από τον Brandon Stirling Baker είναι το όγδοο έργο του Justin Peck για το NYCB που παρουσιάζεται σε διάστημα τριών ετών. Προηγούμενα έργα του για το θίασο είναι τα εξής: «In Creases» (2012), «Year of the Rabbit» (2012), «Paz de la Jolla» (2013), «TakeOffs and Landings» (NYCB MOVES, 2013), «Capricious Maneuvers» (2013), «Everywhere We Go» (2014) και «Belles Lettres» (2014). Ο Justin Peck έλαβε τον τίτλο του Μόνιμου Χορογράφου του NYCB (NYCB Resident Choreographer) τον Ιούλιο του 2014. Εκτός από το χορογραφικό του έργο για το NYCB, ο Justin Peck έχει δημιουργήσει και άλλα μπαλέτα για τη Σχολή του American Ballet, το Miami City Ballet, το L.A. Dance Project, το Pacific Northwest Ballet, το Guggenheim Museum στα πλαίσια του New York Fall For Dance, το Nantucket Atheneum Dance Festival κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα του New York City Ballet Winter Season 2015 ακολουθήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.nycballet.com/Season-Tickets/Winter-2015.aspx

 

Πηγή πληροφοριών: www.broadwayworld.com

Πηγή εικόνας: oberon481.typepad.com

επιστροφή στην κορυφή