Menu

Misty Copeland: Η πρώτη Αφροαμερικανή πρίμα μπαλαρίνα στη «Λίμνη των Κύκνων»

Η Misty Copeland (Μίστι Κόουπλαντ), η λαμπερή μπαλαρίνα που αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις από νωρίς στη ζωή της και κατάφερε να ξεχωρίσει με τις ερμηνείες της ως σολίστ του American Ballet Theatre, κάνει το ντεμπούτο της ως πρίμα μπαλαρίνα με το Μπαλέτο της Ουάσιγκτον (Washington Ballet) ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπαλέτο «Η Λίμνη των Κύκνων». Είναι η πρώτη φορά που Αφροαμερικανή μπαλαρίνα πρωταγωνιστεί στο διάσημο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι.

Η Misty Copeland έχει μια καριέρα διαφορετική από εκείνη που έχουν οι περισσότεροι χορευτές. Αφού ξεπέρασε διάφορες δυσκολίες, ξεκίνησε να ασχολείται με το χορό σε ηλικία 13 ετών (πολύ αργότερα από την ηλικία που ξεκινούν εντατικά μαθήματα χορού οι περισσότεροι επαγγελματίες χορευτές) και κατάφερε να ξεχωρίσει και να ενταχθεί ως σολίστ στο American Ballet Theatre, τον Απρίλιο του 2011. Ως μέλος του διάσημου θιάσου ερμήνευσε με επιτυχία πολλούς κορυφαίους ρόλους.

Τώρα η Misty Copeland κάνει το επόμενο βήμα στην λαμπρή καριέρα της και γίνεται η πρώτη Αφροαμερικανή διάσημη μπαλαρίνα που ερμηνεύει τον κύριο διπλό ρόλο της Οντέτ/Οντίλ στο μπαλέτο «Η Λίμνη των Κύκνων» με παρτενέρ τον επίσης Αφροαμερικανό χορευτή του Μπαλέτου της Ουάσιγκτον (Washington Ballet), Brooklyn Mack, στο ρόλο του Πρίγκιπα Siegfried στο Kennedy Center.

Η καταξιωμένη μπαλαρίνα έχει μιλήσει σε συνεντεύξεις της για το ρατσισμό στο μπαλέτο και τον αγώνα της με αυτό. «Οι ευκαιρίες που δίνονται πλέον στους έγχρωμους χορευτές είναι περισσότερες» αναφέρει η Copeland στο BBC και συμπληρώνει: «Παρατηρώ μια αλλαγή και όση κριτική κι αν δεχθώ που μιλάω πολύ γι' αυτό, πιστεύω ότι αναγκάζει τους ανθρώπους να κάνουν αλλαγές. Αυτό γίνεται στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας στον κόσμο του μπαλέτου και με έναν τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει νωρίτερα».

 

Πηγές πληροφοριών: washingtonpost.com, elle.com

Πηγή εικόνας: npr.org

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή