Menu

Η αποχαιρετιστήρια παράσταση της κορυφαίας χορεύτριας Aurélie Dupont

  • Κατηγορία Νέα

Το αστέρι του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, η κορυφαία χορεύτρια Aurélie Dupont, τον επόμενο μήνα σταματά την καριέρα της στον επαγγελματικό χορό για να γίνει ballet mistress του θιάσου αποχαιρετώντας το κοινό με μια εντυπωσιακή παράσταση.

Στην αποχαιρετιστήρια παράσταση της, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου, η Aurélie Dupont θα ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπαλέτο «L'Histoire de Manon». Η ίδια η Aurélie Dupont δήλωσε ότι μετά από 32 χρόνια καριέρας στο χορό, εκ των οποίων τα 17 χόρευε ως κορυφαία χορεύτρια, είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθεί με τη διδασκαλία χορού στους σπουδαστές του θιάσου και με την προετοιμασία των χορευτών του Paris Opera Ballet.

Επίσης η Aurélie Dupont επεσήμανε πως ένα από τα πράγματα που σίγουρα θα μεταδώσει στους χορευτές όταν αναλάβει τη θέση της ballet mistress στο θίασο θα είναι ότι «στα πλαίσια της προσπάθειας να παρουσιαστεί ένα έργο με τεχνική αρτιότητα ορισμένες φορές ξεχνιέται ότι πρόκειται για μια παράσταση, μια ευχαρίστηση». Η κορυφαία μπαλαρίνα τονίζει ότι έλαβε αυτό το μάθημα αργά όταν η διάσημη Γερμανίδα σύγχρονη χορογράφος, Pina Bausch, της είχε πει κάποτε ότι ήταν «μια μορφή ενός πολεμιστή κάτι το οποίο δεν προσφέρει ευχαρίστηση» στο χορό, αλλά είναι μόνο ένας αγώνας για την τεχνική τελειότητα. Έτσι υπό την καθοδήγηση της Pina Bausch, η Dupont ερμήνευσε με περισσότερο συναίσθημα πολλούς ρόλους με συνέπεια να ξεχωρίσει σε σημαντικούς δραματικούς ρόλους στο μπαλέτο.

Η αποχαιρετιστήρια παράσταση της Aurélie Dupont θα λάβει χώρα στις 18 Μαΐου 2015 στο Palais Garnier και θα παρουσιαστεί σε ζωντανή μετάδοση σε πολλούς κινηματογράφους της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Paris Opera Ballet:

https://www.operadeparis.fr/en/saison-2014-2015/ballet/l-histoire-de-manon-kenneth-macmillan

 

Διαβάστε επίσης:

Aurélie Dupont: "Κάθε εμφάνιση της είναι ένα θαύμα"

 

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com

Πηγή εικόνας: tele.premiere.fr

επιστροφή στην κορυφή