Menu

Σχολή Μπαλέτου: Τι πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει

  • Κατηγορία Νέα

Στις σχολές μπαλέτου πηγαίνουν τόσο παιδιά όσο και ενήλικες για να μάθουν χορό. Συνήθως κάποιοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν ξανά μπαλέτο για να εκπληρώσουν ένα παλιό τους όνειρο ή θέλουν να θυμηθούν την παλιά εποχή που έκαναν συχνά μαθήματα χορού. Φυσικά η επίτευξη υψηλών στόχων σε επαγγελματικό επίπεδο δεν είναι εύκολη, αλλά το μπαλέτο μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό χόμπι που θα συμβάλει στην καλή φυσική κατάσταση.

Τα συνηθέστερα ερωτήματα που απασχολούν τους ενήλικες που θέλουν να ασχοληθούν με το μπαλέτο είναι:

Με τι να αρχίσω;

Πρώτα απ' όλα πρέπει να ξεπεράσετε τις σκέψεις που σας σταματούν να ξεκινήσετε τα μαθήματα χορού. Στην σχολή μπαλέτου για ενήλικες κανείς δεν θα δώσει προσοχή στην σιλουέτα ή στην έλλειψη ευελιξίας. Όλοι έρχονται για να μάθουν και να βελτιωθούν. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε αυτό τόσο πιο γρήγορα θα επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ποιο είδος χορού να επιλέξετε;

Αποφασίστε ποιους στόχους επιδιώκετε. Αν αγαπάτε την προπόνηση και τώρα αποφασίσατε να βελτιώσετε το σώμα σας τότε πρέπει να επιλέξετε τα μαθήματα μπαλέτου για ενήλικες. Δεν περιλαμβάνουν μόνο την κλασική χορογραφία αλλά και στοιχεία γιόγκα και πιλάτες. Τα μαθήματα μπαλέτου για ενήλικες θα συμβάλουν στην ενδυνάμωση των αρθρώσεων, στην ευλυγισία και στην βελτίωση του μεταβολισμού.

Τα μαθήματα κλασικού μπαλέτου περιλαμβάνουν την εκμάθηση των βασικών γνώσεων του μπαλέτου. Η έμφαση δίνεται στην ενδυνάμωση των μυών αλλά και στην τεχνική της εκτέλεσης των βημάτων του μπαλέτου. Αν κάνετε κλασικό μπαλέτο θα έχετε ένα όμορφο γυμνασμένο σώμα και μια σωστή στάση σώματος. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης όλες οι ομάδες μυών δουλεύουν και γυμνάζεται όλο το σώμα.

Τι ρούχα να επιλέξετε;

Στα μαθήματα μπαλέτου συνήθως οι χορευτές φοράνε τα κλασικά ρούχα του μπαλέτου (κορμάκι, καλσόν, φούστα). Αλλά πολλές φορές δύνεται η δυνατότητα οι μαθητές να φορούν και αθλητικά ρούχα αλλά αυτό συχνά γίνεται σε άλλα είδη χορού.

Χρειάζεται να αγοράσετε παπούτσια pointe;

Στα πρώτα μαθήματα τα παπούτσια pointe δεν χρειάζονται έτσι πρέπει να φοράτε μαλακά παπούτσια μπαλέτου. Μόνο με την πάροδο του χρόνου ο δάσκαλος θα κρίνει αν μπορείτε να προσπαθήσετε να δοκιμάσετε παπούτσια pointe. Ο χρόνος που θα χρειαστεί είναι διαφορετικός για τον καθένα. Άλλοι χρειάζονται τέσσερις μήνες και άλλοι χρειάζονται ένα και ενάμιση χρόνο.

Ποια σχολή να επιλέξετε;

Υπάρχουν πολλές σχολές μπαλέτου για ενήλικες. Ωστόσο θα νιώσετε άνετα μόνο σε εκείνη που θεωρείτε ότι οι δάσκαλοι είναι κατάλληλοι για εσάς. Ίσως για αυτό το σκοπό είναι καλύτερο να παρακολουθήσετε μαθήματα σε διάφορες σχολές. Αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Μόλις βρείτε τον κατάλληλο προπονητή το μπαλέτο θα γίνει πιο ευχάριστο και θα μάθετε γρήγορα.

Πηγή: expert.ru

επιστροφή στην κορυφή