Menu

Όσα θα δούμε στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης για το 2019

  • Κατηγορία Νέα

Η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, για μία ακόμη χρονιά, θα εντυπωσιάσει το κοινό και τους αμέτρητους τηλεθεατές που θα την παρακολουθήσουν την πρώτη μέρα του νέου έτους. Το κορυφαίο μουσικό πρόγραμμα θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 90 χώρες και θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 40 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. 

Η διάσημη συναυλία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1939 υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Clemens Krauss. Ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που η συναυλία δεν πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά, αλλά στις 31 Δεκεμβρίου εκείνου του έτους. Έκτοτε λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την πρώτη ημέρα του έτους και περιλαμβάνει έργα των συνθετών της οικογένειας Στράους και άλλων συνθετών.

Την 1η Ιανουαρίου 2019 στην “Χρυσοποίκιλτη αίθουσα” του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής της Πρωτεύουσας της Αυστρίας, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης υπό την διεύθυνση του Γερμανού μαέστρου Christian Thielemann θα ερμηνεύσει γνωστά έργα των συνθετών: Carl Michael Ziehrer, Josef Strauss, Josef Hellmesberger Jr., JohannStrauss Jr. Και Eduard Strauss. Στην συναυλία θα χορέψουν σολίστ του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης. Οι χορογραφίες που θα παρουσιαστούν είναι του Andrey Kaydanovskiy και τα κοστούμια του Arthur Arbesser.

Στην Ελλάδα η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης για το 2019 θα μεταδοθεί ανήμερα την Πρωτοχρονιά (την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019) από την ΕΡΤ1, ΕΡΤHD και το Τρίτο Πρόγραμμα στις 12:15 μ.μ. ζωντανά από την Αίθουσα Musikverein.

Επίσης το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου θα παρουσιαστεί σε ζωντανή μετάδοση στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

επιστροφή στην κορυφή