Menu

Βιενέζικα Βαλς με την ορχήστρα Franz Lehar και χορευτές της Όπερας της Βιέννης στο Christmas Theatre

  • Κατηγορία Νέα

Μια σπουδαία και ιστορική ορχήστρα έρχεται στην Αθήνα για τρεις υπέροχες Πρωτοχρονιάτικες συναυλίες στο Christmas Theatre (Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου). Πρόκειται για την ορχήστρα του σπουδαίου συνθέτη Φραντζ Λέχαρ, διάσημου για την ωραιότερη οπερέτα όλων των εποχών, την “Εύθυμη Χήρα”.

Η σπουδαία ορχήστρα μαζί με σολίστ μουσικούς και χορευτές από την διάσημη Όπερα της Βιέννης θα παρουσιάσουν τα καλύτερα Βιενέζικα βαλς όλων των εποχών και θα μας θυμίσει ότι η Βιέννη κάθε πρωτοχρονιά ζει στον ρυθμό του βαλς και της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας στην οποία όταν ξεκίνησε συμμετείχαν πολλές ορχήστρες.

Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία στη Βιέννη ξεκινάει στα μέσα του 19ου αιώνα. Στην αρχή συμμετείχαν πολλές ορχήστρες και στο πρόγραμμα διάφορα έργα ερμήνευαν μεγάλοι Βιεννέζοι συνθέτες. Από το 1928 ως το 1932 την πρωτοχρονιάτικη συναυλία διεύθυνε ο Γιόχαν Στράους ο τρίτος, εγγονός της οικογένειας. Τότε ξεκίνησαν και οι πρώτες ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις. Οι αναμεταδόσεις που αργότερα έγιναν και τηλεοπτικές μετατράπηκαν σε παγκόσμιο γεγονός της Πρωτοχρονιάς. Οι μεγαλύτεροι μαέστροι του κόσμου διευθύνουν την διάσημη συναυλία και τα εισιτήρια εξαντλούνται ένα χρόνο πριν, με το που ανοίγει η προπώληση.

Βαλς, πόλκες και μαζούρκες της οικογένειας Στράους και όχι μόνο είναι το χαρακτηριστικό αυτής της σπουδαίας γιορτής που μας ταξιδεύει πίσω στη μουσική του 19ου αιώνα. Μια αντίστοιχη συναυλία ακριβώς όπως πρωτοπαρουσιάστηκε μόλις ξεκίνησε ο θεσμός, το 1838 και στην οποία συμμετείχαν διάφορες ορχήστρες, θα ζήσουμε αυτή την Πρωτοχρονιά στο Christmas Theatre. H αίθουσα του θεάτρου θα γεμίσει με λουλούδια και πάνω στη σκηνή θα μαγέψει το κοινό η μοναδική ορχήστρα Franz Lehar υπό την διεύθυνση του διάσημου μαέστρου Ρέτο Παρολάρι, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής ορχήστρας του Βασιλικού Θεάτρου του Άμστερνταμ.

Η Franz Lehar Orchestra είναι η ορχήστρα του συνθέτη που έγραψε την πασίγνωστη Βιενέζικη οπερέτα «Εύθυμη Χήρα». Η σπουδαία ορχήστρα έρχεται στην Αθήνα με την συμμετοχή σολίστ αλλά και χορευτών της Όπερας της Βιέννης για να μας παρουσιάσουν τα καλύτερα βιεννέζικα βαλς, πόλκες και μαζούρκες.

Η ορχήστρα Φραντς Λέχαρ ιδρύθηκε το 1945, τρία χρόνια πριν τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη. Μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία στις Η.Π.Α. δόθηκε η έγκριση ώστε να είναι η επίσημη ορχήστρα του συνθέτη. Σπουδαίοι μαέστροι έχουν διευθύνει την ορχήστρα σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα βιενέζικης μουσικής καθώς στόχος της είναι η διατήρηση της παράδοσης που θέλει τις ορχήστρες της Βιέννης να παρουσιάζουν με τον πιο αυθεντικό τρόπο τις συνθέσεις των διάσημων Αυστριακών συνθετών όπως της οικογένειας Στράους, του Τζόζεφ Λάνερ κ.α.

Ο ουγγρικής καταγωγής Αυστριακός συνθέτης και αρχιμουσικός Φραντς Λέχαρ, ένας από τους τρεις μεγάλους της οπερέτας μαζί με τον Οφεμπαχ και τον Γιόχαν Στράους, ήταν γιος αρχιμουσικού και σπούδασε στο Ωδείο της Πράγας. Από νέος αφιερώθηκε στην οπερέτα και συνέθεσε συνολικά 38 έργα, ανάμεσά τους η μεγάλη του επιτυχία, η 8η οπερέτα του, τη γνωστή σε όλους μας, "Εύθυμη Χήρα" που παρουσιάστηκε στη Βιέννη στα 1905. Το 1934, ο Λέχαρ εμφανίζεται και παρουσιάζει την "Τζουντίτα", που είναι όπερα και όχι οπερέτα, χωρισμένη σε πέντε πράξεις. Αυτήν την παράσταση αναμετέδωσαν 120 ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλον τον κόσμο και όπως είναι φυσικό είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό. Ο Λέχαρ, έδωσε νέα φόρμα και νότες σφραγίζοντας έτσι την καλλιτεχνική του διαδρομή με μια πραγματική αποθέωση. Με απίστευτη τέχνη κράτησε την ισορροπία ανάμεσα στο βιεννέζικο βαλς και σε άλλους παραδοσιακούς ήχους.

ΒΙΕΝΕΖΙΚΑ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ FRANZ LEHAR ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΟΛΙΣΤ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

CHRISTMAS THEATER

ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΒΕΪΚΟΥ)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΤΡΙΤΗ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 20.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 20.00

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 20.00

Περισσότερες πληροφορίες στα: www.viva.gr, www.christmastheater.gr211 77 01 700

επιστροφή στην κορυφή