Menu

Bolshoi Ballet: Το μπαλέτο A hero of our time σε online μετάδοση στις 25 Απριλίου

  • Κατηγορία Νέα

Το Θέατρο Μπολσόι συνεχίζει να μεταδίδει μέσω livestreaming μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις του ρεπερτορίου του. Το διάσημο Θέατρο της Μόσχας δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει μέσα από το επίσημο κανάλι του στο Youtube ορισμένες εντυπωσιακές παραστάσεις όπερας και μπαλέτου συμπεριλαμβανομένων των έργων: Ο Κουρσάρος, Σπάρτακος, Συναυλία των καλλιτεχνών της όπερας του Θεάτρου Bolshoi, Ένας ήρωας της εποχής μας, The bright stream, Δον Κιχώτης, Sadko.

Το Σάββατο 25 Απριλίου το πρόγραμμα των διαδικτυακών μεταδόσεων του Θεάτρου Μπολσόι περιλαμβάνει το μπαλέτο A hero of our time σε μουσική Ilya Demuckogo, σε χορογραφία Yuri Possokhov και λιμπρέτο του Kirill Serebrennikov, μια παραγωγή που μαγνητοσκοπήθηκε το 2017 με τους κορυφαίους χορευτές Igor Tsvisko, Artem Ovcharenko, Ruslan Skvortsov, Olga Smirnova, Ekaterina Shipulina, Svetlana Zakharova, Kristina Kretova, τους σολίστ και το corps de ballet του Bolshoi Ballet. Η παράσταση κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού και πήρε βραβείο Χρυσή Μάσκα για την καλύτερη παράσταση μπαλέτου.

Το έργο στο οποίο στηρίζεται το μπαλέτο αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα τόσο της ρωσικής όσο και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το έργο Ένας ήρωας της εποχής μας αφηγείται τις περιπέτειες του Πετσόριν. Από τα πέντε μυθιστορήματα του έργου, το μπαλέτο παρουσιάζει τα τρία έργα "Bela", "Taman", "Princess Mary". Σε κάθε έργο ο Πετσόριν είναι αρκετά διαφορετικός, με μοναδικό χαρακτήρα, γι' αυτό και ο ρόλος ερμηνεύεται από διαφορετικούς χορευτές.

Το μπαλέτο A hero of our time θα ξεκινήσει να προβάλλεται το Σάββατο 25 Απριλίου στις 19:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας στο κανάλι του Bolshoi Theatre στο Youtube και θα είναι διαθέσιμο για 24 ώρες μετά το τέλος της πρώτης προβολής του.

Φωτογραφία: bolshoi.ru

επιστροφή στην κορυφή