Menu

Hamburg Ballet: Το μπαλέτο Lady of the Camellias με την σπουδαία χορεύτρια Marcia Haydée σε online προβολή

  • Κατηγορία Νέα

Το Μπαλέτο του Αμβούργου στο πλαίσιο του προγράμματος διαδικτυακών προβολών παραστάσεων χορού του ρεπερτορίου του, το Σάββατο 25 Απριλίου παρουσιάζει το μπαλέτο Η Κυρία με τις Καμέλιες με πρωταγωνιστές, τη θρυλική χορεύτρια και χορογράφο Marcia Haydée στο ρόλο της Marguerite Gautier και τον σπουδαίο χορευτή Ivan Liska στο ρόλο του Armand Duval.

Το διάσημο μπαλέτο Lady of the Camellias σε χορογραφία του John Neumeier, του καλλιτεχνικού διευθυντή της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου του Αμβούργου, και σε μουσική του Frédéric Chopin, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, παρουσιάζεται σε video on demand από το Σάββατο 25 Απριλίου 17:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας στην επίσημη ιστοσελίδα του Hamburg Ballet (https://www.hamburgballett.de/en/index.php) και θα είναι διαθέσιμο για 48 ώρες.

Το μπαλέτο Lady of the Camellias που παρουσιάζεται online στις 25 Απριλίου είναι μια παραγωγή του 1987, με πρωταγωνίστρια την σπουδαία χορεύτρια και χορογράφο Marcia Haydée. Ο John Neumeier βασίστηκε στην τραγική ιστορία του 19ου αιώνα της Marguerite και του εραστή της Armand Duval, παραπέμποντας στη μοίρα ενός άλλου ζευγαριού του προηγούμενου αιώνα, της Manon Lescaut και του εραστή της Des Grieux.

Η παραγωγή έκανε πρεμιέρα με το Μπαλέτο της Στουτγκάρδης στις 4 Νοεμβρίου 1978, ενώ στο Αμβούργο με το Μπαλέτο του Αμβούργου έκανε πρεμιέρα στις 1 Φεβρουαρίου 1981. Το μπαλέτο Lady of the Camellias είναι μεταξύ των έργων του ρεπερτορίου πολλών θιάσων μπαλέτου όπως: American Ballet Theatre, Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας, Μπαλέτο Μπολσόι, Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου, Μπαλέτο της Ολλανδίας, Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας, Μπαλέτο της Στουτγκάρδης.

Δείτε το video στο: https://www.hamburgballett.de/en/news/video_on_demand.php

επιστροφή στην κορυφή