Menu

Οι λόγοι που το κλασικό μπαλέτο είναι το θεμέλιο της τέχνης του χορού

  • Κατηγορία Νέα

Έχετε πιθανώς ακούσει από τους καθηγητές χορού ότι το μπαλέτο είναι η βάση πολλών μορφών χορού. Τι ακριβώς όμως σημαίνει αυτό; Σκεφτείτε την εκπαίδευση μπαλέτου ως τον πρώτο όροφο ενός κτιρίου. Αν δεν υπάρχει το πάτωμα δεν μπορεί να στηριχτεί το οικοδόμημα. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο υπερβολικό άλλα είναι η αλήθεια. Αν δεν χρησιμοποιήσετε το μπαλέτο ως βάση, θα είναι πιο δύσκολο να μάθετε άλλα είδη χορού.

Ακόμα και αν προτιμάτε το σύγχρονο χορό, τη τζαζ ή το hip hop, η γνώση του κλασικού μπαλέτου είναι σημαντική για να γίνετε καλύτεροι χορευτές, ειδικά αν σχεδιάζετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το χορό. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένοι λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να ασχοληθείτε με το μπαλέτο.

1. Σας δίνει την δυνατότητα να καταλάβετε καλύτερα το σώμα σας. Το μπαλέτο βοηθά στην εκγύμναση ολόκληρου του σώματος και απαιτεί να εργάζεστε με διαφορετικές ομάδες μυών. Δεδομένου ότι το μπαλέτο είναι τόσο δομημένο, σας ενθαρρύνει να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανατομία, τα δικά σας πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες.

2. Βελτιώνει τη στάση του σώματος και δίνει χάρη στην κίνηση. Μπορείτε εύκολα να διακρίνετε έναν χορευτή μπαλέτου στο πλήθος από την στάση του σώματός του. Αυτό συμβαίνει επειδή η εκπαίδευση μπαλέτου απαιτεί από τους χορευτές να έχουν σωστή στάση σώματος. Επίσης η ενασχόληση με το μπαλέτο προσφέρει χάρη στην κίνηση των χορευτών. Οι δεξιότητες αυτές ακολουθούν τους χορευτές στην ζωή τους.

3. Αυξάνει την ισορροπία και την ευλυγισία σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισορροπία και η ευλυγισία που αποκτάτε από το μπαλέτο τόσο πιο γυμνασμένο και ενδυναμωμένο είναι το σώμα σας. Είναι γεγονός ότι πολλοί ποδοσφαιριστές κάνουν μπαλέτο επειδή οι ασκήσεις ισορροπίας και ευλυγισίας βοηθούν στην ενδυνάμωσή τους.

4. Χτίζει ισχυρούς μυς. Το κλασικό μπαλέτο απαιτεί να χορεύετε στις μύτες των ποδιών σας, να κάνετε στροφές και κινήσεις μπροστά, πλάγια και πίσω. Αυτοί οι τύποι ασκήσεων σας επιτρέπουν να χτίσετε μη ογκώδεις μύες και ενδυναμώνουν το σώμα σας.

5. Βελτιώνει την τεχνική σε όλους τους τύπους χορού. Η εκπαίδευση κλασικού μπαλέτου θα σας βοηθήσει να μάθετε και άλλες μορφές χορού. Αν μάθετε την τεχνική του μπαλέτου μπορείτε να κατανοήσετε πιο εύκολα τις κινήσεις σε άλλες μορφές χορού.

6. Σας βοηθά να καταλάβετε τη μουσική και το ρυθμό. Η κλασική μουσική είναι περίπλοκη από την άποψη του ρυθμού, της δομής και της ποιότητας. Η ικανότητά σας να χορέψετε μπαλέτο με μια κλασική μουσική σας βοηθά να κατανοήσετε τη μουσική και το ρυθμό αλλά και άλλες μορφές χορού.

7. Προσφέρει αυτοπεποίθηση. Η τέχνη, η μουσικότητα και η χάρη του μπαλέτου σας βοηθάει να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Πηγή: impactdancestudio.com

επιστροφή στην κορυφή