Menu

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μπαλέτο – Τι απαντά διευθύντρια ακαδημίας χορού

  • Κατηγορία Νέα

Εάν πιστεύετε ότι θα άρεσε στο παιδί σας να μάθει μπαλέτο, τότε πιθανότατα αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσει. Ευτυχώς, δεν υπάρχει πραγματικά κάποια ιδανική ηλικία και στην πραγματικότητα δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσει κάποιος μπαλέτο.

Ποια είναι η ιδανική ηλικία να ξεκινήσει το παιδί σας μπαλέτο

Η πιο σύντομη απάντηση είναι: όποτε το παιδί σας εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ορισμένες σχολές μπαλέτου προσφέρουν μαθήματα ακόμα και από την ηλικία των 2 ετών. Εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας θα απολάμβανε να κινείται με μουσική, μπορείτε να το γράψετε σε αυτά τα μαθήματα, τα οποία συνήθως ονομάζονται "μαθήματα κινητικότητας" στα περισσότερα στούντιο χορού, όπως αναφέρει η Suzanne Lopez, διευθύντρια της Ακαδημίας Abbott στη Joffrey Academy of Dance.

Όμως, δεν χρειάζεται να βιαστείτε να γράψετε το παιδί σας πριν τα 2 του χρόνια για να ξεκινήσει μπαλέτο αργότερα. «Η σωστή προπόνηση για το μπαλέτο ξεκινάει συνήθως στην ηλικία των 5 ετών, που ήταν και η ηλικία που ξεκίνησα κι να χορεύω. Νομίζω πως αυτή είναι μια αρκετά συνηθισμένη ηλικία για να ξεκινήσουν τα παιδιά. Η ουσιαστική εκπαίδευση μπαλέτου ξεκινάει συνήθως γύρω στα 8 έτη», εξηγεί η Lopez.

«Είναι σημαντικό τα παιδιά να κινούνται από μικρή ηλικία, ωστόσο δεν θεωρώ ότι το μπαλέτο είναι κάτι που αν δεν ξεκινήσεις στα 4, τότε έχασες την ευκαιρία και δεν θα μπορέσεις ποτέ να το προλάβεις. Δεν υπάρχει απολύτως σωστή ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος μπαλέτο», αναφέρει η καθηγήτρια χορού.

Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε μπαλέτο

Αναρωτιέστε ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί σας μαθήματα μπαλέτου; Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

Η ηλικία εγγραφής εξαρτάται από τη σχολή χορού. Η Suzanne Lopez, για παράδειγμα, προσφέρει μαθήματα για αρχάριους ανεξαρτήτως ηλικίας. Αναζητήστε κάτι παρόμοιο εάν θέλετε να γράψετε το παιδί σας σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η ίδια η Lopez δηλώνει: «Ποτέ δεν είναι αργά! Η Misty Copeland, μία από τις πιο διάσημες μπαλαρίνες, ξεκίνησε στα εφηβικά της χρόνια. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν ξεκινήσουν κάποιο άθλημα μετά τα 12, μπορούν να το ασκήσουν μόνο για χόμπι. Στο μπαλέτο όμως, τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Αρκεί να βρείτε μια σχολή που δέχεται μαθητές όλων των ηλικιών και να έχετε το πάθος για αυτό. Υπάρχει θέση για εσάς στον κόσμο του μπαλέτου!»

Βρείτε το ιδανικό μάθημα μπαλέτου για το παιδί σας

Το μπαλέτο αποτελεί μια υπέροχη δραστηριότητα για παιδιά, που ενισχύει τη σωματική τους διάπλαση, την αυτοπεποίθηση και την πειθαρχία.

Αν το παιδί σας δείχνει ενδιαφέρον για το μπαλέτο, ίσως αναρωτιέστε ποιο είναι το κατάλληλο μάθημα για εκείνο.

Για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας, καλό είναι πρώτα να ορίσετε τις προτεραιότητές σας. Αναζητάτε απλά μαθήματα κοντά στο σπίτι ή ενδιαφέρεστε για μια σχολή με υψηλή βαθμολογία ή που συνεργάζεται με επαγγελματικό θίασο μπαλέτου; Ίσως χρειαστεί να διανύσετε λίγο μεγαλύτερη απόσταση για μαθήματα υψηλότερου επιπέδου.

Συγκεντρώστε πληροφορίες: Αναζητήστε σχολές μπαλέτου στην περιοχή σας. Μπορείτε να συμβουλευτείτε το διαδίκτυο, να διαβάσετε κριτικές και να ζητήσετε συστάσεις από άλλους γονείς με παιδιά που κάνουν μπαλέτο. Οι συστάσεις "από στόμα σε στόμα" μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες.

Ηλικία έναρξης: Μην αγχωθείτε αν το παιδί σας δεν ξεκινήσει μπαλέτο από πολύ μικρή ηλικία. Ακόμα και στα 13 του χρόνια, μπορεί να ξεκινήσει μαθήματα μπαλέτου και να μάθει όσα χρειάζεται.

επιστροφή στην κορυφή