Menu

Ζιζέλ στην Εθνική Λυρική Σκηνή

  • Κατηγορία Νέα

Το διάσημο μπαλέτο του ρομαντισμού Ζιζέλ σε μουσική Adolphe Adam παρουσιάζει φέτος τα Χριστούγεννα το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρόκειται για ένα έργο ορόσημο στην ιστορία του μπαλέτου που έχουν ερμηνεύσει οι διασημότεροι χορευτές του κόσμου με κεντρικό θέμα την αξία της αγάπης.

Ο ρόλος της Giselle είναι ένας από τους πιο περιζήτητους στον κόσμο του μπαλέτου, δεδομένου ότι απαιτεί τεχνική τελειότητα, εξαιρετική χάρη και λυρισμό καθώς και μεγάλη δραματική ικανότητα.

Το μπαλέτο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Όπερα του Παρισιού το 1841. Αργότερα παρουσιάστηκε στην Αγγλία, τη Ρωσία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το έργο εισήχθη στο ρεπερτόριο του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού το 1867 και δεν επέστρεψε στη δυτική σκηνή μέχρι την παρουσίαση της οριστικής έκδοσης του Marius Petipa από τα Ballets Russes το 1910 στο Palais Garnier. Έκτοτε συμπεριλαμβάνεται στο ρεπερτόριο πολλών διάσημων θιάσων μπαλέτου.

Το έργο παρουσιάζεται φέτος το Δεκέμβριο από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε χορογραφία Ιρέκ Μουχαμέντοφ και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη και Ζωής Ζενιώδη.

Πληροφορίες για την παράσταση

Ιρέκ Μουχαμέντοφ - Μαριύς Πετιπά / Αντόλφ Αντάμ

Ζιζέλ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
16, 17, 18, 21, 23, 24, 28, 29, 30, 31 Δεκεμβρίου 2016

Θέατρο Ολύμπια
Ώρα έναρξης: 20:00 (31/12 στις 19:00)

Σκηνικά - κοστούμια: Τσαρλς Κιούζικ Σμιθ, Φίλιπ Ρ. Ντάνιελς

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και το καστ των χορευτών στο:

nationalopera.gr

Διαβάστε επίσης

Giselle (Η ιστορία του μπαλέτου)

 


επιστροφή στην κορυφή