Menu

Μια τεχνική για να θυμάστε ακόμα και τις πιο σύνθετες χορογραφίες

  • Κατηγορία Νέα

Πολλές φορές μπορεί να αγωνίζεστε για να θυμηθείτε ολόκληρη τη χορογραφία που καλείστε να χορέψετε. Ευτυχώς υπάρχουν διάφοροι τρόποι βελτίωσης της τεχνικής του χορού, με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε και τη μνήμη σας.

Μια τεχνική που έχει αποδειχθεί αποτελεσματική είναι η “μέθοδος του τόπου”, μια αρχαία τεχνική μνήμης που χρησιμοποιούσαν Έλληνες και Ρωμαίοι ρήτορες και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και σήμερα. Επίσης η γνωστή μέθοδος ως “παλάτι μνήμης”, περιλαμβάνει την απομνημόνευση μιας λίστας λέξεων με οπτικοποίηση του εαυτού σας περπατώντας γύρω από ένα οικείο περιβάλλον (όπως το σπίτι σας) και τοποθετώντας μια νοητική εικόνα που αντιπροσωπεύει κάθε λέξη σε ένα συγκεκριμένο χώρο.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να απομνημονεύσετε μια λίστα με μήλα, πορτοκάλια και καρότα, μπορείτε να σκεφτείτε ένα μήλο κοντά στο παράθυρο της κουζίνας σας, ένα πορτοκάλι στο νεροχύτη και ένα κουνέλι με ένα καρότο στον πάγκο. Αργότερα, επιστρέψτε στην οικεία διάταξη στο μυαλό σας, ακολουθήστε τα βήματα και ανακτήστε τη λίστα των εικόνων που αφήσατε νωρίτερα εκεί.

Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neuron, η εφαρμογή αυτής της τεχνικής, για 30 λεπτά την ημέρα, για έξι εβδομάδες, μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη σας. Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο αυτή για να θυμάστε κάποια χορογραφία, μπορείτε εφαρμόζοντας το “παλάτι μνήμης” για να βελτιώσετε τη μνήμη σας γενικότερα.

Πηγή: pointemagazine.com

επιστροφή στην κορυφή