Menu

Oleg Ivenko: Όσα δεν γνωρίζετε για τον χορευτή που υποδύεται τον Νουρέγιεφ στην ταινία White Crow

  • Κατηγορία Νέα

Μια νέα κινηματογραφική ταινία παρουσιάζει τη ζωή του θρυλικού χορευτή Rudolf Nureyev. Πρόκειται για το “White Crow” σε σκηνοθεσία Ρέιφ Φάινς που προβάλλεται ήδη στην Βρετανία και στην Ιρλανδία. Το έργο δείχνει τα δύσκολα παιδικά χρόνια του διάσημου χορευτή, τον τρόπο που αποκαλύφθηκε το ταλέντο του και την αυτομόλησή του στη Δύση. Το ρόλο του Νουρέγιεφ υποδύεται ο Ουκρανός χορευτής, Oleg Ivenko (Όλεγκ Ιβένκο) ενώ ο Ρέιφ Φάινς υποδύεται τον μέντορα και δάσκαλο χορού του Νουρέγιεφ, Αλεξάντερ Πούσκιν.

Ο επαγγελματίας χορευτής και ηθοποιός, Oleg Ivenko λέει ότι θαυμάζει τους χορευτές που ήταν είδωλα του μπαλέτου στα τέλη του 20ου αιώνα. Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου το 2018, ο Ivenko είχε χορέψει αρκετούς κορυφαίους ρόλους σε μπαλέτα όπως: Η Μπαγιαντέρα, Δον Κιχώτης, Καρυοθραύστης κ.α. Όμως η ερμηνεία του Νουρέγιεφ στην ταινία “The White Crow” ήταν ο πρώτος του ρόλος στη μεγάλη οθόνη. Όπως αναφέρει ο Ivenko, όταν κατάλαβε ότι πήρε το ρόλο δεν μπορούσε να το πιστέψει. Βέβαια ο ίδιος τονίζει πως όταν παίζει σε ένα μπαλέτο στη σκηνή έχει μόνο μια ευκαιρία να χορέψει καλά ενώ στην ταινία μπορεί να κάνει πολλές λήψεις μέχρι βεβαιωθεί ότι το αποτέλεσμα είναι άψογο.

Ο Oleg Ivenko για να υποδυθεί σωστά τον θρύλο του μπαλέτου, είδε αρκετά video και πολλές φωτογραφίες του Νουρέγιεφ από την εποχή που χόρευε σε όλη την Ευρώπη. Η μελέτη βοήθησε τον χορευτή να απεικονίσει σωστά στην κάμερα την τεχνική αρτιότητα του Νουρέγιεφ. Εκτός όμως από την τεχνική του χορού, ο Ivenko έπρεπε να μελετήσει και άλλα χαρακτηριστικά του αστεριού του μπαλέτου.

Ο Ίβενκο δήλωσε ότι η έμφαση στις συναισθηματικές πτυχές του χορού είναι αυτό που έκανε τον Νουρέγιεφ να ξεχωρίσει από άλλους γίγαντες μπαλέτου. Παρουσιάζοντας τον Νουρέγιεφ και τον αγώνα του για ελευθερία, ο Ίβενκο είπε πως ελπίζει οι θεατές του White Crow να δουν κάτι πέρα από το δράμα.

"Αυτή η ταινία δείχνει στους ανθρώπους ότι κάποιος πρέπει να αγωνιστεί για να χορέψει, να μην εγκαταλείψει ποτέ αυτό που θέλει", είπε χαρακτηριστικά Oleg Ivenko. "Κάποιος πρέπει να ακούει τη δική του φωνή και όχι τις φωνές άλλων ανθρώπων", συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι στην ταινία για τον θρυλικό Ρουντολφ Νουρεγιεφ συμπρωταγωνιστούν η Αντέλ Εξαρχόπουλους και ο Σεργκέι Πολούνιν. Η ταινία προβάλλεται στη Βρετανία και στην Ιρλανδία ενώ θα προβληθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Πηγές: gr.euronews.com, hollywoodreporter.com

επιστροφή στην κορυφή